Американският президент Джо Байдън завърши днес краткотрайната си визита в

...
Американският президент Джо Байдън завърши днес краткотрайната си визита в
Коментари Харесай

Байдън потвърди ангажимента на САЩ към Израел и изрази безпокойство за страданията на палестинците

Американският президент Джо Байдън приключи през днешния ден краткотрайната си аудиенция в Тел Авив, потвърждавайки уговорката на Съединени американски щати към Израел след офанзивите на " Хамас ", като сподели, че Вашингтон ще направи всичко по силите си, с цел да подсигурява сигурността на еврейската страна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Байдън прикани израелците да не се оставят да бъдат водени от гнева и съобщи, че болшинството от палестинците не са свързани с " Хамас ".

Американският президент загатна, че палестинците също страдат.

В изказване след среща с израелските водачи - премиера Бенямин Нетаняху и президента Исак Херцог Байдън сподели, че ще изиска от Конгреса " невиждан пакет " помощ за Израел.

Той направи съпоставяне с Холокоста по време на Втората международна война, когато сподели, че Израел може да разчита на поддръжката на приятелите си.

" Няма да стоим настрани и да сме безучастни. Не и през днешния ден, нито на следващия ден, нито когато и да било ", сподели Байдън.

" Израел не е самичък. Изнасилвания, обезглавяване, изгаряне на живи хира — Хамас извърши зверства, които припомнят на най-лошите ужасяващи дейности на " Ислямска страна ". Това беше чисто, неподправено зло, за което няма никакво пояснение ", съобщи американският президент.

По-рано Байдън сподели, че е задал на израелския министър председател Бенямин Нетаняху " сложни въпроси " по време на днешната им среща в Тел Авив, на която двамата водачи са разискали филантропичните потребности, военната помощ и обмена на информация за считаните за изчезнали американци.

" Зададох сложни въпроси като другар на Израел. Ще продължим да сдържаме всеки състезател, който желае разширение на спора ", написа Байдън в обществената мрежа " Екс " (преди " Туитър " ).

Байдън изрази и възхищението си от героизма на израелците, които се бориха с терористите, медиците, които помагаха на жертвите, резервистите, които запвърлиха всичко, с цел да избавят животи при офанзивата на " Хамас ".

В същото време той предизвести Израел да не повтаря грешките, позволени от Съединени американски щати след 11 септември, когато доста американци бяха обхванати от гняв поради нещастието.

“Макар ке постигнахме правдивост, ние допуснахме и неточности ", разяснява той реакцията на Съединени американски щати на смъртоносните офанзиви на " Ал Кайда " от 2001 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР