Американският президент Джо Байдън съобщи, че е включил държавния глава

...
Американският президент Джо Байдън съобщи, че е включил държавния глава
Коментари Харесай

Байдън кани Путин и Си на среща на световна среща на върха за климата

Американският президент Джо Байдън заяви, че е присъединил президента на Русия Владимир Путин и китайския водач Си Дзинпин в листата с поканените на международна среща на върха за климата, проведена от неговата администрация през април, съобщи Си Ен Би Си.

Байдън съобщи пред медиите, че не е приказвал с двамата водачи по въпроса, само че „ те знаят, че са поканени “ на форума.

Малко по-късно Белия дом разгласява лист с 40 международни водачи, които са поканени да вземат участие на форума, които ще бъде извършен онлайн на 22 и 23 април.

Американският президент съобщи, че откакто в четвъртък беседва с водачите на Европейски Съюз, в петък е провел телефонен диалог с английския министър председател Борис  Джонсън. Байдън е предложил на английския министър председател демократичните страни да обединят старания в основаването на проект за вложения в инфраструктурата на небогати страни по света, който да конкурира китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “

Администрацията на Байдън възнамерява да показа нова цел за ограничение на въглеродни излъчвания на Съединени американски щати по време на климатичния конгрес.

Съединените щати са вторият максимален източник на парникови газове в света след Китай, като на глава от популацията американците имат доста по-голям принос за световното стопляне.

До момента няма удостоверение от Русия или Китай, че водачите на двете страни ще одобряват поканата. По-рано Белия дом съобщи, че желае да си сътрудничи с Москва и Пекин в битката с климатичните промени макар възходящото напрежение сред страните в други области.

Администрацията на някогашния президент Барак Обама даде обещание до 2025 година да понижи излъчванията на парникови газове с 28% под равнищата от 2005 година, само че последвалият го президент Доналд Тръмп приключи федералните старания за постигането на тази цел. Очаква се администрацията на Байдън да показа по-амбициозен проект за понижаване излъчванията до 2030 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР