Американският президент Джо Байдън обяви, че е взето решение какъв

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че е взето решение какъв
Коментари Харесай

Байдън: Решено е как ще отговорим след смъртта на американските военни

Американският президент Джо Байдън разгласи, че е взето решение какъв ще бъде отговорът на офанзивата с дрон против американска база в Йордания, при която починаха трима американски военни, а 34-ма бяха ранени, съобщи Ройтерс.

Той уточни, че Съединени американски щати не желаят по-широка война в Близкия изток. Президентът не уточни съответно какви ще бъдат дейностите, само че увери, че те са разисквани в Белия дом във почитан кръг.

Убити са трима екстремисти

„ Не мисля, че желаеме по-голям спор в Близкия изток. Не диря това. Държа Иран виновен поради това, че доставят с оръжия групировките и тези, направили офанзивата “, сподели още американският президент.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че нападението " е осъществено от радикални, подкрепяни от Иран бойни групировки, настоящи в Сирия и Ирак ", и заплаши да предприеме ответни дейности. В понеделник иранското държавно управление отхвърли да е забъркано в офанзивата.

Израел твърди, че нейни чиновници са подкрепили офанзивата на „ Хамас “ на 7 октомври

Опасенията за сигурността в целия Близък изток се усилиха заради продължаващата война на Израел против палестинските бойци на Хамас в Газа. От началото на спора проиранските милиции правят съвсем ежедневни набези против американски военни бази в Ирак и Сирия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР