Американският президент Джо Байдън направи извънредно изявление във връзка с

...
Американският президент Джо Байдън направи извънредно изявление във връзка с
Коментари Харесай

Извънредно изявление на Байдън: Русия е агресор! САЩ ще окажат помощ на Украйна

Американският президент Джо Байдън направи изключително изказване по отношение на усложнената обстановка към Украйна. То идва, откакто президентът на Русия Владимир Путин призна Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни страни.

Байдън съобщи, че Съединените щати ще вкарат спомагателни наказания против Русия поради Украйна, съобщи Ройтерс.

" Кой, за Бога, дава право на Путин да афишира елементи от съседите си за самостоятелни? ", запита президентът.

„ Всички те са забъркани в задкулистните игри на Кремъл и би трябвало да споделят наказанието”, сподели Байдън.

Той даде обещание, че Вашингтон ще направи всичко належащо, с цел да отбрани американската стопанска система. „ Ще подхваща решителни дейности, с цел да подсигурявам, че болката от тях ще удари съветската стопанска система, а не нашата “, сподели той.

Президентът бе безапелационен, че Западът е обединен в отговора си във връзка с протичащото се в Украйна.

Американският водач посочи, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е съществено нарушаване на интернационалното право, което постанова корав отговор. Той сподели, че с това си деяние " Русия на процедура е оповестила, че един огромен район в Украйна към този момент не е украинска територия. "

" Това е началото на съветска инвазия в Украйна ", означи президентът на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Наредих разбъркването на американски сили, които към този момент са ситуирани в Европа, с цел да засилим нашите балтийски съдружници, Естония, Латвия и Литва ", сподели още Байдън в послание от Белия дом.

Той посочи, че новите наказания, които Съединени американски щати вкарват против Русия са по-сериозни от в началото оповестените. Те се вкарват против две съветски банки.

Американският водач уточни още, че Съединени американски щати плануват и още наказания, които ще обиден съветския хайлайф, като глобите ще се постановат според от развиването на обстановката в Украйна.

" Няма подозрение, че Русия е агресор, тъй че ние сме наясно с провокациите, пред които сме изправени ", сподели още Байдън в обръщението си към нацията.

" Въпреки това към момента има време да се предотврати най-лошият сюжет, който ще донесе неописуеми премеждия на милиони хора, в случай че се работи съгласно предложенията на дипломацията ", добави той.

Съединени американски щати ще продължат да доставят на Украйна " отбранителни " оръжия против съветското навлизане и ще разположат повече американски войски за укрепване на съдружниците на НАТО в Източна Европа.

Президентът Байдън означи още, че дружно с войските и корабите, съветското държавно управление натрупа кръвни ресурси по границата с Украйна. По думите му това е явен знак, че руснаците имат намерение да стартират война в Украйна.

„ Нямате потребност от кръв, в случай че не планирате да започнете война “, сподели президентът Байдън за Русия.

Байдън заяви, че Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ на Украйна в областта на защитата.

„ Владимир Путин непосредствено атакува Украйна, няма подозрение, че Русия е агресор. Все отново оставяме вратата отворена за дипломацията, само че ще подхващаме дейности по дейностите, не по думите на Путин”, сподели още американският президент.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР