Американският президент Джо Байдън и съпругата му - Джил Байдън,

...
Американският президент Джо Байдън и съпругата му - Джил Байдън,
Коментари Харесай

Трагедията, която не спира да вълнува света

Американският президент Джо Байдън и брачната половинка му - Джил Байдън, отдадоха респект преди ден на жертвите на пукотевица в началното учебно заведение в град в Ювалди, Тексас.
 Джо Байдън, Наоми Байдън, сватбата ѝ и празненствата в Белия дом
Къде ще отпразнува сватбата си Наоми Байдън

Не всеки може да си го разреши

На 24 май, 18-годишен въоръжен юноша нахлува в учебното заведение в Ювалди, влиза в една от класните стаи и прострелва 21 души - 19 възпитаници и двама учители.

Президентската двойка сложи букети с цветя пред спонтанния мемориал пред учебното заведение и сведе глава пред почтените жертви, написа CNN.

След като се ръкуваха с губернатора на Тексас - Грег Абът, Байдън и брачната половинка му разговаряха и с част от личния състав на учебното заведение. По-късно двойката участва на възпоменателна литургия в католическата черква, отдадена на починалите деца, след което се срещна уединено със фамилиите им.

Президентът на Щатите и неговата брачна половинка не са единствените обществени персони, които показаха уважава и съпричастността си към жертвите.

Малко преди тях, холивудската звезда Матю Маконъхи се завърна в родния си град Ювалди, с цел да изрази персонално отношението си към случилото се. Носителят на Оскар, който е роден в града и чиято майка преподавала в прилежащо учебно заведение, покрай това, в което се е разиграла трагичната сцена, посети и беседва персонално със чиновниците на учебния регион.

" За следващ път трагично доказахме, че не сме виновни и задоволително узрели за правата, които ни се дават - като поданици на демократична страна ", написа той в Instagram. " Като американци, тексасци, майки и татковци, е време е да преоценим, пренаредим полезностите си и да намерим общ език над тази опустошителна американска действителност, която трагично се трансформира в проблем на нашите деца. "

Освен визитата на Матю Макконъхи, още една изненадваща визитита в Ювалди провокира вниманието на обществеността. Става дума за Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс, която посети града, с цел да сервира цветя на възпоменателния мемориал.
 Меган Маркъл, Ювалди, Тексас и визитата за респект на жертвите на пукотевица в начално учебно заведение
Нещастието, което остави Меган Маркъл безмълвна

Състраданието на една херцогиня

Други известни персони, измежду които Ким Кардашиян, Селена Гомес и Хали Бери, изпратиха своите съболезнования на фамилиите на починалите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР