Американският представител в ООН Робърт Ууд поиска мисията на ООН

...
Американският представител в ООН Робърт Ууд поиска мисията на ООН
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в ООН: Мисията ЮНМИК в Косово да бъде завършена напълно

Американският представител в Организация на обединените нации Робърт Ууд изиска задачата на Организация на обединените нации в Косово ЮНМИК (UNMIK) да бъде приключена изцяло, защото по думите му Косово към този момент има свои лични институции, които носят отговорност, заяви Косова Инфо. Това стана през вчерашния ден в Ню Йорк на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където беше показан шестмесечният отчет на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за обстановката в Косово.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд, който е заместник-представител на Съединените американски щати по специфичните политически въпроси, съобщи, че Съединени американски щати поддържат европейския път на Косово и на другите страни от Западните Балкани, съобщи КосоваПрес. Съединени американски щати потвърдиха още веднъж поддръжката си за разговора сред Прищина и Белград, който, съгласно тях, би трябвало да приключи с взаимно признание.

„ Чрез разговор Косово и Сърбия одобриха пътна карта за използване на съглашения в региона на енергетиката. Насърчаваме Косово и Сърбия да заобикалят подстрекателска изразителност. Воденият от Европейски Съюз разговор продължава да бъде механизмът за реализиране на единодушие по проблемите сред двете страни . ЮНМИК преизпълни задачата си. /Мисията/ Имаше сериозна роля в предишното, само че Косово укрепи личните си институции, с цел да поеме отговорностите, принадлежащи на ЮНМИК. Разочаровани сме, че Съветът /за сигурност на ООН/ не се движи по въпроса с приключването на ЮНМИК “, сподели Ууд, представен от Косова Инфо.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР