Американският посланик у нас Кенет Мертен заяви, че сред приоритетите

...
Американският посланик у нас Кенет Мертен заяви, че сред приоритетите
Коментари Харесай

Кенет Мертен: Приоритет на САЩ е задълбочаване и разширяване на инвестиционните връзки с България

Американският дипломат у нас Кенет Мертен съобщи, че измежду целите на Съединени американски щати е задълбочаване и разширение на капиталовите връзки с България. На полемика за икономическата сигурност на капиталите, които постъпват от трети страни, дипломат Мертен уточни, че признатото от България законодателство за скрининг на вложенията е образец за общите цели на двете страни, съобщи БНР.

Според Кенет Мертен ефикасният обзор на вложенията е потребен за всички страни, в поддръжката на свободния пазар и неговите стандарти против кражбата на активи и други нарушавания.

„ Подкрепяме България в построяването на пропорционална система за бистрота, страната да се възползва от вложенията в отбрана на нейните ползи и в научната и развойната активност ", съобщи американският дипломат.

Като образец в развиването на двустранните връзки сред Съединените щати и България, Мертен посочи културния продан, съдействието в областта на гражданското общество, в стопанската система и напредъка в информационно-комуникационните технологии и финансовия бранш.

Въвеждането на скрининг на вложенията е от основно значение за икономическата, само че и за общата сигурност на страната, уточни от своя страна министърът на стопанската система в оставка, Богдан Богданов и акцентира акцента върху стратегическите промишлености.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР