Американският посланик Ерик Рубин, министърът на туризма Николина Ангелкова и

...
Американският посланик Ерик Рубин, министърът на туризма Николина Ангелкова и
Коментари Харесай

Николина Ангелкова и Ерик Рубин откриха реставрирания храм в Несебър

Американският дипломат Ерик Рубин, министърът на туризма Николина Ангелкова и зам.-министърът на културата Амелия Гешева откриха реставрираният храм в Несебър. Той беше избавен от съсипия благодарение на финансиране от посланическия фонд на Съединените щати, предопределен за запазване на културното завещание.

Несебър

Църквата „ св. Йоан Алитургетос “ е издигната през 13 век и е седмият обект реставриран с финансовата поддръжка на Посланическия фонд за запазване на културното завещание, а сумата изразходвана за плана е 706 000 $. Посолството на Съединените американски щати продължава да подкрепя възобновяване на културно-исторически обекти у нас, като единствено преди дни е стартирала активността по реконструкцията на осмият по ред обект.
Н. прочие Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати: Това е план за спомагателна реституция на гробницата в Свещари, тъй като първата гробница към този момент е реставрирана, само че бихме желали да помогнем за реставрацията на останалите, тъй че надяваме се в последна сметка да имаме три гробници реставрирани, които да бъдат отворени за обществеността.  © Българска телеграфна агенция
Храмът е една от забележителностите в Стария Несебър и е място, което притегля стотици туристи у нас и през четирите сезона.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Това, което чакаме на база на ранните записвания и от интернационалното ревю в Лондон, което преди малко завърши, е да имаме същите индикатори като сезон зима 2017-2018, които бяха над 1,6 млн. задгранични туристи. Очакваме растеж от към 5%.
Министър Ангелкова добави, че градът на Юнеско притегля най-много английските туристи, където се чака растеж от 30% още тази зима.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР