Американският писател и журналист Ерик Уайнър ще гостува в няколко

...
Американският писател и журналист Ерик Уайнър ще гостува в няколко
Коментари Харесай

Авторът на "География на блаженството" Ерик Уайнър ще направи българска обиколка

Американският публицист и публицист Ерик Уайнър ще гостува в няколко български града в средата на юни по покана на Българска телеграфна агенция и българския си издател " Фабер ". Информация за визитата му бе оповестена на уеб страницата на община Бургас.

Уайнър, прочут с бестеселърите " География на блаженството " и " География на гения ", ще бъде специфичен посетител на Световния конгрес на осведомителните организации, който се организира един път на три години и шестото му издание с хазаин Българска телеграфна агенция ще бъде в София от 13 до 15 юни 2019 година. На него той ще изнесе лекция пред публицисти от всички водещи организации в света като " Асошиейтед прес ", ТАСС, " Франс прес " и " Синхуа ".

 Авторът на
© Издателство "Фабер "
След конгреса Уайнър ще посети Пловдив, както и Бургас на 16 юни, където от 19 ч. в Експозиционен център " Флора " ще бъде проведена и единствената му среща с публиката и неговите фенове в България. Там той ще показа книгата си " География на блаженството ", включена в класацията на " Ню Йорк Таймс " за най-хубавите бестселъри на всички времена, както и заглавията " Човек търси Бог " и " География на гения ".

Следващата му спирка ще е във Велико Търново, където ще получи купата Doctor honoris causa на Великотърновския университет.

Преди да си замине писателят ще се включи и в събитие на една от водещите телекомуникационни компании, проведено в нейния нов арт център. В него с изключение на гостуващите 80 души в залата, уредниците чакат включването и над 100 хиляди клиента на компанията онлайн.

 Авторът на
© Издателство "Фабер "

Книгите на Ерик Уайнър се радват на огромен триумф и са преведени на повече от 30 езика, а в някои учебни заведения и университети те са част от образователната стратегия. Счита се, че той основава личен род, който съставлява нов тип интелектуален пътепис, в който са включени единствено същински лица и исторически обстоятелства.

След като приключва Университета в Мериленд и специализира публицистика в Станфордския университет, Уайнър става сътрудник на Националното публично радио на Съединени американски щати и на " Ню Йорк Таймс ". Бил е кореспондент допълнително от 30 страни, където е отразявал огромна част от интернационалните събития през последните години. Носител е на няколко награди за публицистика, измежду които Angel Award за отразяване на ислямските въпроси в Азия, на Borders Original Voices Award и е част от екипа, спечелил премията Peabody за журналистическите си следствия на тютюневата промишленост в Съединени американски щати.

Сега живее в региона на Вашингтон със брачната половинка, щерка си и двете им необуздани котки. Редовно написа колонка за BBC Travel, както и разнообразни материали са " ЛОс Анджелис Таймс ", " Уошингтън Поуст ", " Стейт ", " Ню Рипъблик ", " Форин полиси " и списанието на " Ню Йорк Таймс ". Води утринно предаване в Националното радио на Съединени американски щати и има личен майсторски клас по креативно писане, който се организира всяко лято в Непал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР