Американският министър на финансите Джанет Йелън критикува решението на рейтинговата

...
Американският министър на финансите Джанет Йелън критикува решението на рейтинговата
Коментари Харесай

Министърът на финансите на САЩ: Партньорството ни с Китай е жизненоважно

Американският министър на финансите Джанет Йелън подлага на критика решението на рейтинговата организация Moody’s от предходната седмица да намали вероятностите пред американския дълг, като съобщи, че американската стопанска система е мощна, а облигационният пазар е безвреден и ликвиден. По време на среща със свои сътрудници от страните от организацията на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие в Сан Франциско, Йелън изрично акцентира, че партньорството с Китай е жизненоважно.

 
Президентът Байдън и аз имаме вяра твърдо в одобряването на полезностите, които споделяме с нашите съдружници и сътрудници в Азиатско-тихоокеанския район и отвън него, като в същото време се стремим към здрави и постоянни стопански връзки с Китай. Надяваме се отсега нататък да надграждаме върху основата, която положихме, с цел да задълбочим още повече връзката, да стабилизираме връзките и да реализираме прогрес по основни политически въпроси. Предстои ни тежка работа, само че имам вяра, че уговорките ни тук ни придвижиха по верния път.
Джанет Йелън, финансов министър на Съединени американски щати

Официално форумът в Сан Франциско започва в сряда и ще продължи до четвъртък. Общо 21 страни ще бъдат показани от свои високопоставени политици. Във фокуса на дебатите ще бъдат увеличението на индустриалния потенциал на стопанските системи, работата за финансиране на прехода към нисковъглеродна сила и обезпечаване на повече благоприятни условия за бедните. По думите на Йелън членуващите в организацията 21 стопански системи би трябвало да си сътрудничат, с цел да реализиран задачите за 2023 година за основаване на " отворена, динамична, устойчива и мирна Азиатско-тихоокеанска общественост ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР