Американският милиардер Марк Закърбърг е продал обширния си дом в

...
Американският милиардер Марк Закърбърг е продал обширния си дом в
Коментари Харесай

Марк Закърбърг продаде дома си в Сан Франциско за 31 млн. долара

Американският милиардер Марк Закърбърг е продал обширния си дом в Сан Франциско за 31 милиона $.

Според изданието San Francisco Chronicle, създателят на Фейсбук е постигнал рентабилност от над 200%, защото преди десетилетие е купил парцела за към 10 милиона $.

Продажбата е доказана с акт, подаден в администрацията на града по-рано този месец от фондацията Chan Zuckerberg Initiative.

Това е най-скъпото жилище, продадено в Сан Франциско от началото на тази година. Цената на договорката надвишава тази на двата мезонета, които в миналото са били благосъстоятелност на някогашния държавен секретар Джордж Шулц и брачната половинка му, някогашен шеф на протокола в Сан Франциско, Шарлот Шулц. Те бяха продадени предходната седмица за 29 милиона $.

Това е и последният образец за това какъв брой високи нива могат да доближат цените на жилищата на звездите в Сан Франциско. По данни на Forbes от тази година, регионът на Санфранцисканския залив е дом на 116 от общо 189-те най-богати поданици на Калифорния.

Въпреки впечатляващите данни за продажбите в региона, детайлностите за към този момент някогашната къща на Закърбърг остават относително нищожни.

Първоначално тя е оповестена като дом с четири спални с повърхност от 670 квадратни метра. По-късно парцелът претърпя ремонт, който притегли гнева на съседите, които не одобриха добре наличието на софтуерния магнат и шума от строителството. През 2016 година някои от тях се оплакаха, че защитата на Закърбърг заема "желани места за паркиране “.

Основателят на Фейсбук не е единственият представител на Силициевата котловина, който влага в недвижими парцели в Сан Франциско. Съоснователят на Sun Microsystems Скот Макнийли неотдавна понижи цената на имението си в региона до малко под 54 милиона $, само че към момента търси покупател.

Освен скъпите си домове в региона на залива, Закърбърг има и две прилежащи имения на стойност 59 милиона $ до езерото Тахо в Невада, както и към 1500 акра на хавайския остров Кауаи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР