Американският милиардер Кен Грифин похарчи 95 млн. паунда (122 млн.

...
Американският милиардер Кен Грифин похарчи 95 млн. паунда (122 млн.
Коментари Харесай

Милиардерът-колекционер, който си купи 200-годишно имение до Бъкингамския дворец

Американският милиардер Кен Грифин похарчи 95 млн. паунда (122 млн. долара) за историческо имение покрай Бъкингамския замък. Това е най-скъпият жилищен парцел, продаван във Англия от 2011 година насам, оповестява Guardian.

Богаташът купува 200-годишната постройка, която се намира в един от най-скъпите региони на Лондон - " Карлтън Гардънс ", гледа към Сейнт Джеймс Парк и е на по-малко от километър от резиденцията на британската кралица. Имението, издигнато през 20-те години на 19 век, е реконструирано от бизнесмена Майк Спинк, дружно с Evans Randall Investors, написа Bloomberg.
 Кен Грифин
Източник:

Кен Грифин

Покупката демонстрира, че най-богатите купувачи към момента демонстрират интерес към най-скъпите домове в английската столица, въпреки че идният Brexit навреди на целия жилищен пазар.

Грифин, който е всесилен вложител и основател на капиталовата компания Citadel, ръководеща активи за 30 милиарда $, обича сходни първокласни покупки. Той има парцели за стотици милиони долари в Ню Йорк и Чикаго. Със своето положение от 8.8 милиарда $, Грифин е най-богатият човек от щата Илинойс в Индекса на милиардерите на Bloomberg.
 Снимка 401898
Източник:

Милиардерът има дълга история в пазаруването на известни парцели. Той харчи близо 300 млн. $ за покупката на недвижими парцели в Чикаго, Маями и Ню Йорк сред 2013 и 2015 година, съгласно New York Times.

Той дава 30 млн. $ за 2 етажа на хотел Waldorf Astoria в Чикаго, 60 млн. $ за мезонет в Маями бийч и към 200 млн. $ за жилища към Сентръл Парк в Ню Йорк. И трите слагат връх за най-скъпите покупки на недвижими парцели в града по това време, съгласно вестника.

Богата история
 Градините в региона са в действителност впечатляващи
Източник:

Градините в региона са в действителност впечатляващи

Въпреки това лондонското имение ще се откроява в неговото портфолио. През Втората международна война в него се обитава частният офис на Шарл дьо Гол, а от другата страна на улицата има скулптура на френския водач. Точно против нея пък се намира формалната резиденция на министъра на външните работи на Англия.

Къщата с повърхност от към 1900 кв. м разполага с басейн, спа център с фитнес, огромни частни градини и партерен етаж. Първоначалната й цена е 145 млн. паунда (188 млн. долара), само че през последните 2 години къщата е предлагана за 125 млн. паунда (162 млн. долара), съгласно Financial Times.
 Снимка 401899
Източник:

" Това е историческа постройка с необикновено местонахождение, изключителна грациозност и зашеметяващи градини. Това е в действителност неповторима опция да притежавате дом в Лондон ", споделя представител на Грифин.

" Това е емблематичен парцел със страхотна история. Той го е взел поради отстъпката. За хората, които са получили парите, има действителни благоприятни условия за покупка в Лондон ", показва Чарлз МакДауъл, създател на Charles McDowell Properties.
 Най-скъпата улица във Англия, където парцелите костват приблизително по £35 милиона
Най-скъпата улица във Англия, където парцелите костват приблизително по £35 милиона

Собственици на жилища там са хора като Роман Абрамович

По време на международната финансова рецесия годишните продажби в най-скъпите региони на Лондон спаднаха под 4500 за 10 месеца от януари до октомври 2009 година

Напоследък се следи даже още по-голям спад в търсенето на домове от висок клас, който продължава 23 месеца. Цените в най-хубавите региони на Лондон са с към 19% по-ниски от пиковите стойности през 2014 година, съгласно данни на брокера Savills.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР