Американският милиардер и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг

...
Американският милиардер и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дарява 50 милиона  долара за борбата срещу  наркоманията

Американският милиардер и някогашен кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг съобщи през днешния ден, че в границите на три години ще подари общо 50 милиона $ за битка против наркоманията, съобщи Ню Йорк.

Инициативата бе оповестена в централата на организацията на предприемача "Блумбърг Филантропис ", откакто през вчерашния ден бяха оповестени нови статистики, съгласно които използването на свръхдози опиати и самоубийствата са понижили междинната дълготрайност на живота в Съединени американски щати за трета поредна година.

50-те милиона $ ще бъдат предоставени на най-хубавите стратегии против използването на опиати в 10 от най-засегнатите американски щати като Западна Вирджиния, Ню Хемпшър и Охайо.

76-годишният Блумбърг, който има намерение да се бори за номинацията на Демократическата партия за идващите президентски избори в Съединени американски щати, през ноември 2020 година, разгласи на 18 ноември, че подарява 1,8 милиарда $ на частния университет "Джонс Хопкинс " (чийто ученик е и самият Блумбърг), с цел да дава стипендии и по този метод студентите от по-бедни фамилии да не задлъжняват съществено поради висшето си обучение.

Преди междинните избори за Конгрес през ноември Блумбърг заяви, че е дал 80 милиона $ в поддръжка на претенденти от Демократическата партия, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР