Американският космически кораб Сигнус (Cygnus) стартира от космодрума на остров

...
Американският космически кораб Сигнус (Cygnus) стартира от космодрума на остров
Коментари Харесай

Изстреляха космическия кораб Сигнус към Международната космическа станция

Американският галактически транспортен съд " Сигнус " (Cygnus) започва от космодрума на остров Уолъпс, щата Вирджиния, на 18-ата си задача за доставка на товар на Международната галактическа станция (МКС), заяви НАСА, която предава директно изстрелването на уеб страницата си.

Товарният транспортен съд на корпорация " Нортроп Груман " беше изстрелян с ракета-носител " Антарес ", чиято първа степен е оборудвана с съветски мотори РД-181.

" Сигнус " транспортира 3,5 тона товар, в това число съоръжение за редица опити, измежду които за основаването на изкуствени човешки тъкани и проучването на генетичните характерности на растения, отглеждани в условия на нулева гравитация. Товарният транспортен съд ще изведе в орбита и първите спътници на Зимбабве и Уганда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се " Сигнус " да дойде на МКС на 9 ноември, като улавянето и скачването му с орбиталната станция ще бъдат осъществени от астронавтката на НАСА Никол Ман благодарение на роботизираната ръка " Канадарм 2 " (Canadarm 2). Тя ще бъде подпомагана от сътрудника си Джош Касада. Товарният транспортен съд, който ще остане в орбита няколко месеца, в края на задачата ще събере отпадък и боклуци от станцията и след към две седмици ще изгори в плътните пластове на атмосферата.

Предишното изстрелване на товарен транспортен съд " Сигнус " беше през февруари. Мисията на кораба завърши в края на юни.

Понастоящем товари на МКС доставят и корабите " Дракон " на компания " Спейс Екс ".

На орбиталната станция в този момент работи седемчленен екипаж: космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин, който е специфичен сътрудник на ТАСС на МКС, и Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман, Джош Касада, Франк Рубио и астронавтът на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР