Американският кошмар след убийството на чернокожия охранител продължава.Мексиканската вълна на

...
Американският кошмар след убийството на чернокожия охранител продължава.Мексиканската вълна на
Коментари Харесай

Кошмар! Пламна и Вашингтон, скриха президента

Американският призрачен сън след убийството на чернокожия охранител продължава.

Мексиканската вълна на митингите стигна и  Вашингтон, предават международните организация. Няколко сгради в столицата горят, в това число сграда от 19-ти век.  Протестиращи даже късат американския байрак от пилони, с цел да поддържат огъня. Масово трошат витрини и коли. Протести, които са придружени от вандализъм и нахлуване над полицески ръководства, връхлетяха десетки градове в Съединени американски щати. Поводът бе гибелта на афроамериканица Джордж Флойд в щата Минесота, който бе задушен след недодялан арест. В хода на митингите бяха ранени двама служители на реда, а единия към този момент умря. Властите обявиха, че правят оценка вандализма и нападенията над служители на реда като акт на вътрешен тероризъм.

В американската столица бе въведен комендантски час и бе задействана Националната армия, която е аварийна войска на Съединени американски щати. Според столичния кмет армията ще оказва помощ на полицията и ще работи до 6.00 часа локално време. Съобщава се, че протестиращите почнали да замерят служителите на реда с бутилки с вода, само че откакто им пуснали сълзотворен газ, се разбягали.

Секретните служби, с цел да обезпечат сигурността на президента Доналд Тръмп, го принудиха да слезе в под земята бункер, до момента в който стотици протестиращите крещяха най-различни хули и хвърляха димки и бутилки пред Белия дом, написа The New York Times. Бункерът се е употребявал в предишното при терористични актове.

Протестиращи сътвориха вълнения и в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк, Бостън, Детройт, а също по този начин в Торонто и Лондон.

В Минеаполис камион с невисока скорост се е врязал в тълпата от протестиращи. След като спрял, тълпата е почнала да го линчува, а полицията е съумяла да го е арестувала, оповестява Reuters. Няма данни за потърпевши.

Бившият консултант на националната сигурност в администрацията на експрезидента Барак Обама Сюзан Райс заподозря дългата ръка на Москва в основаването на вълнения в Съединени американски щати. Изказването си тя направи в ефира на CNN, предава Fox News. Според нея в акциите на протестиращите вземат участие както мирни жители, по този начин и екстремисти, а Русия работила по нормалния си проект. Няма да се учудя, в случай че стане известно, че Москва по някаква форма ги е спонсорирала, споделя Райс.

Това не е първият случай, в който CNN дава поле да сходни изявления, реагираха стремително съветските медии. Те напомнят, че още на 30 май един от специалистите на демократите са видели съветска диря в безредиците, само че президентът е разкритикувал изявленията по тази телевизия.

Междувременно в алеята на славата в Холивуд някой разруши звездата на Доналд Тръмп, написа уеб сайтът на The Academy Music Business. Предполага се, че това също е обвързвано с митингите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР