Американският Конгрес може да остане без председател на долната камара

...
Американският Конгрес може да остане без председател на долната камара
Коментари Харесай

Безпрецедентно за Конгреса на САЩ: Републиканци искат отстраняването на своя Кевин Маккарти

Американският Конгрес може да остане без ръководител на долната камара на фона на апелите за неговото премахване.

Републиканецът Мат Гейц внесе предложение за свалянето на съпартиеца му  Кевин Маккарти от поста по процедура, която е употребена за първи път при започване на предишния век . И до момента никой не е бил отстраняван посредством нея.

Предложението би трябвало да бъде гласувано до два дни, само че към момента не е ясно дали ще бъде утвърдено. Според Гейц има " доста хора в Конгреса ", подобаващи за поста на Маккарти.
Знаете ли какво мисля, че хвърля тази институция в безпорядък? Запътили сме се към това доларът да спре да бъде международната аварийна валута... Истинският безпорядък е, когато американският народ би трябвало да премине през строгите икономии, които предстоят, в случай че останем с 2 трлн. $ годишен недостиг. Не знаете какво е безпорядък.
Мат Гейц, конгресмен от Републиканската партия от Флорида

Членове на Републиканскат а партия настояха Маккарти да бъде отхвърлен, откакто контракти с демократите законопроект, който оказа помощ на Съединени американски щати да избегнат фалит.

По-рано самият той разяснява, че не се опасява от евентуален вот против него.
Искам да бъда реакционер, който демонстрира по какъв начин се ръководи. Това е значимо за страната. Мисля, че е значимо и за партията. Най-важното е да свършим работата. За страдание, в случай че седим и чакаме Сената, нищо няма да се случи. Там има демократи, които не желаят да вършат нищо.
Кевин Маккарти, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати

След изборите в Съединени американски щати предходната година кандидатурата на Маккарти за ръководител на Камарата на представителите беше гласувана цели 15 пъти, до момента в който събра нужната поддръжка. Така за първи път от повече от век водач на долната камара не беше определен в същия ден, в който беше призован американският Конгрес.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР