Американският кардиолог Стивън Р. Гъндри обяви за изключително вреден за

...
Американският кардиолог Стивън Р. Гъндри обяви за изключително вреден за
Коментари Харесай

Шокиращо! Доматът е вреден за здравето

Американският кардиолог Стивън Р. Гъндри разгласи за извънредно нездравословен за здравето най-разпространен у нас и обичан от всичи българи зарзават. Според него използването на този зарзават може да докара до редица проблеми със здравето.

Кардиологът от Омаха, Небраска, който е приключил в Йейл и се води и експерт по храненето, разказва резултатите от проучванията си в книгата " Парадоксът на растенията: скритите рискове в " здравословните " храни, които предизвикват болести и наддаване на тегло " (The Plant Paradox: The Hidden Dangers in " Healthy " Foods That Cause Disease and Weight Gain)

Един от изброените в книгата му " здравословни " артикули, които провокират голям брой болести се оказват доматите. Д-р Гъндри отбелязва, че макар съществуването на доста витамини в доматите, зеленчуците могат да съдържат лектини.

Това е тип протеин, който се създава от растенията за лична отбрана против вредители. Лектините от своя страна съставляват сериозна опасност за човешкото здраве.

Когато влязат в човешкото тяло, се задейства механизъм, който може да докара до възпалителни процеси и разнообразни болести.

Лектините могат да унищожат здравите кафези, да причинят синдром на хронична отмалялост, обрив по кожата, както и да повлияят отрицателно на мозъчната активност и да причинят загуба на коса, твърди кардиологът.

Той въпреки всичко признава, че доматите в действителност съдържат доста витамини и минерали, затова те могат да бъдат профилактика на рака. В същото време американският кардиолог упорства и приканва хората изцяло да се откажат от използването на домати - сурови или сготвени.

zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР