Американският изследователски център RAND Corporation публикува доклад, озаглавен Как да

...
Американският изследователски център RAND Corporation публикува доклад, озаглавен Как да
Коментари Харесай

Прогнозата на RAND Corporation: Няма да има абсолютна победа

Американският проучвателен център RAND Corporation разгласява отчет, озаглавен " Как да избегнем дълга война сред Русия и Украйна ", в който изрично се твърди: нито една от страните няма да реализира безспорна победа над другата!
Успешните украински контраофанзиви в Харков и Херсон през есента на 2022 година възобновиха оптимизма на Киев, само че частичната съветска готовност от 21 септември и анексирането на четири украински района подсети, че войната е надалеч от края си.
Към декември 2022 година

Украйна имаше военен подтик

Рискът Русия да употребява нуклеарно оръжие или да разгласи война с НАТО ще остане управляем.
След като Русия бъде изтласкана от Украйна, зашеметената Москва ще остави съседа си на мира и даже може да заплати обезщетение за вредите. Проучването на минали войни и ходът на сегашната демонстрират, че този сюжет е малко евентуален.
Предлагат се три вероятни разновидността за завършек на руско-украинската война: безспорна победа, помирение и политическо споразумяване.
Понеже нито една от страните няма качествата да реализира безспорна победа,

войната най-вероятно ще приключи с договаряния

Преговорите, за разлика от безспорната победа, изискват от воюващите страни да поемат риска изискванията на мира да бъдат нарушени.
Прекратяването на огъня ще замрази фронтовата линия и ще докара до дълготрайно преустановяване на дейните бойни дейности. Русия ще приключи опитите си да окупира украински територии и ще спре ракетните удари по украински градове и инфраструктура.
От своя страна украинците биха спрели своите контранастъпления - както удари против следени от руснаците региони на Украйна, по този начин и против самата Русия. Но ще останат нерешени териториални въпроси, които ще се оспорват политически и стопански, само че не военно.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР