Американският институт за изследване на войната съобщи, че данни и

...
Американският институт за изследване на войната съобщи, че данни и
Коментари Харесай

Ураинските войски вече са на левия бряг на река Днепър в Херсон

Американският институт за проучване на войната заяви, че данни и текстове, оповестени от съветски военни блогъри, сочат, че украинските сили са завзели позиции на левия, източен бряг на река Днепър в Херсонска област. Въпреки това мащабът и задачите на този украински прогрес, маркиран за пръв път, не са ясни.

Руските военни сили се изтеглиха от основния град на региона - Херсон, както и от западния бряг на река Днепър в района по време на есенната украинската атака. Целта им беше да се предотврати прогрес на украинските сили на другия бряг.

Новото развиване е знак, че съветските сили в района губят на надзор. В резултат съветските окупационни сили ще могат да съсредоточат напредването си единствено към градове, сочи анализът.

По-рано Министерството на защитата на Русия заяви, че съветските войски са завладяли още три региона в западната част на украинския град Бахмут. В известие от събота МО съобщи, че съветските щурмови елементи водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, към момента намираща се под контрола на силите на Киев. Министерството не даде повече детайлности за настоящия процес на борбата.

Киев съобщи, че съветските войски са постигнали някои триумфи в яростните сражения за Бахмут, само че добави, че украинските сили владеят ситуацията.

Междувременно министерството на защитата на Беларус заяви, че беларуски военни елементи са се завърнали в страната от Русия, откакто са минали образование по какъв начин да употребяват тактическата ракетна система " Искандер " за изстрелване на нуклеарни оръжия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР