Американският гигант в сектора на развлекателния бизнес Дисни (Disney) налага

...
Американският гигант в сектора на развлекателния бизнес Дисни (Disney) налага
Коментари Харесай

Дисни ограничава споделянето на паролите за достъп до платените си услуги

Американският колос в бранша на развлекателния бизнес " Дисни " (Disney) постанова възбрана върху шерването на паролите за достъп до неговите платени стрийминг услуги (предаване на данни в действително време), посредством които абонираните консуматори могат да гледат филми, музикални видеоклипове или спортни събития.

Подобно ограничаване към този момент ползва друга американска стрийминг платформа - " Нетфликс " (Netflix), която е съперник на " Дисни ".

Видеото е архивно!

В писмо, изпратено онлайн до клиентите на една от стрийминг услугите на " Дисни " - " Хулу " (Hulu), компанията ги осведоми, че " от 14 март ще стартира да постанова ограничавания върху практиките на шерване на достъпа до профилите ".

Потребителските съглашения на " Хулу ", както и на други стрийминг услуги на Дисни " - " И Ес Пи Ен+ " (ESPN+) и " Дисни+ " (Disney+), категорично не разрешават тяхното прилагане от лица, които не са клиенти, само че се показват за такива.

Нямате право да употребявате потребителското име или паролата на различен клиент. За да имате достъп до " Хулу ", " И Ес Пи Ен+ " (ESPN+) или " Дисни+ ", би трябвало да се абонирате за тези услуги, показва Си Ен Ен.

В споразуменията, които компанията подписва с потребителите на своите услуги, се споделя, че тя има право " да проучва потребителските им профили, с цел да се увери, че те съблюдават разпоредбите за шерване на пароли ". 

Ако бъде открито нарушаване на разпоредбите, то на даден консуматор на стрийминг услуга на " Дисни " може да бъде натрапен стеснен достъп до нея или напълно да бъде прекъснато правото му  да я употребява. 

Потребителските съглашения за " Хулу ", " И Ес Пи Ен+ " и " Дисни+ " бяха обновени на 25 януари, само че не е ясно по кое време е добавена клаузата, с която категорично се не разрешава шерването на паролите за достъп до профилите на клиентите, отбелязва  Си Ен Ен.

През август предходната година основният изпълнителен шеф на развлекателния конгломерат Боб Айгър разгласи, че компанията възнамерява през 2024 година " да се заеме с разрешаването на казуса със шерването на паролите ".

" Със сигурност за нас това е същински приоритет. Всъщност считаме, че това е опция, която ще ни помогне да развием бизнеса си ", съобщи Айгър.

" Дисни " подхваща тези ограничения, откакто съперникът му " Нетфликс " сполучливо ограничи шерването на пароли за достъп да своите стрийминг услуги. Това докара до прилив на нови клиенти, защото доста от " заемащите " пароли бяха принудени да се абонират, с цел да употребяват услугите на " Нетфликс ", отбелязва Си Ен Ен.

През предходната седмица компанията разгласи, че през последното тримесечие на 2023 година е имала рекорден брой клиенти. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР