Американският гигант в онлайн търговия Amazon разглежда план, предвиждащ до

...
Американският гигант в онлайн търговия Amazon разглежда план, предвиждащ до
Коментари Харесай

Цели: Amazon открива 3000 безкасови магазина до 2021 г.

Американският колос в онлайн търговия Amazon преглежда проект, предусещащ до 2021 година да открие до 3000 магазина AmazonGo, в които няма каси и продавачи. Това заяви Блумбърг, като се базира на осведомени източници.

Агенцията отбелязва, че това е нападателно и скъпо разгръщане, което ще заплаши веригите магазини 7-Eleven, заведенията за хранене за бързо хранене като Subway и Panera Bread, фамилните пицарии, както и продавачите на тако.

Според основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос премахването на опашките за обяд в обедните почивки е най-хубавият метод за преоткриване на обичайното извършване на покупки, където към момента се случват множеството покупки. Безос към момента опитва с формата на магазина - хранителен магазин с прясно приготвени храни и подбрани хранителни артикули или просто място, откъдето хората могат бързо да си вземат нещо за ядене.

Amazon откри първия си подобен магазин в Сиатъл през януари тази година. Към тях прибави още два магазина в същия град и четвърти в Чикаго, напомня ТАСС.

Компанията изяснява на уеб страницата си, че с цел да влезе в подобен магазин, потребителят би трябвало да смъкна гратис приложение на мобилния си телефон и да се чекира на устройство на входа. След това клиентът може да вземе нужните артикули и да напусне помещението, съобщи Българска телеграфна агенция. С помощта на скенер на рафтовете цената на покупката се регистрира в сметката на потребителя в приложението. Може да се откажете от взетата стока, като я върнете назад на рафта.

В супермаркетите се употребява същата технология като при безпилотните коли - компютърно зрение, отчитане и обработка на данни от разнообразни сензори, както и дълбинно машинно образование.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР