Американският финансист и филантроп Джордж Сорос предава контрола на своите

...
Американският финансист и филантроп Джордж Сорос предава контрола на своите
Коментари Харесай

Сорос предава контрола над империята на своя син Александър

Американският финансист и човеколюбец Джордж Сорос предава контрола на своите фондации, оценени на милиарди, на сина си Александър. 

92-годишният Джордж Сорос и 37-годишният му наследник оповестиха новината в изявление за " Уолстрийт Джърнъл ". Пред американската медия Александър афишира, че ще работи срещу повторното избирането на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати през 2024 година. 

Сорос - зложелател на популисти и антисемити

Джордж Сорос постоянно е цел както на популистите, по този начин и на антисемитски офанзиви поради еврейския си генезис. Той натрупа положението си през 70-те и 80-те години на предишния век и с него основава фондация " Отворено общество ", чрез която поддържа голям брой планове и неправителствени организации, които се борят за по-добро ръководство, народна власт и демократични политически начинания. За задачата " Отворено общество "  осигурява към 1,5 милиарда $ годишно и развива активност в над 120 страни. Сорос е и един от най-големите донори на Демократическата партия в Съединени американски щати.

Джордж Сорос основава фондация " Отворено общество " през 1993 година.Снимка: Ronald Zak/AP Photo/picture alliance

" Иска ми се парите да не играят толкоз огромна роля в политиката, само че щом и другата страна го прави, би трябвало да продължим да го вършим и ние ", споделя Александър Сорос в изявлението за " Уолстрийт Джърнъл ". Той изяснява, че под негово управление фондацията ще продължи да следва пътя на татко му, като поддържа фигури от лявото политическо пространство в Съединени американски щати. Но Александър желае да се застъпи по-силно и за други тематики като правото на аборт, правото на глас и равенството сред половете.

" Нашият лагер би трябвало да бъде по-приобщаващ "

32-годишният наследник на Джордж Сорос поддържа стратегии, които стимулират латиноамериканците и афроамериканците да гласоподават, и приканва демократите да подобрят връзката си с обществото. " Нашият лагер би трябвало да бъде по-патриотичен и приобщаващ ", споделя той. " Това, че някой гласоподава за Тръмп, не значи, че е загубен или расист ". 

По информация на " Уолстрийт Джърнъл "  бордът на шефовете на фондация “Отворено общество ” е избрал Александър Сорос за ръководител още през декември.

Джордж Сорос има пет деца, от които Александър е вторият най-млад правоприемник. Джонатан, най-големият наследник на Сорос, дълго време беше одобряван като правоприемник на милиардера, до момента в който не сте стигна до " раздор "  между тях, както пише американският вестник.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР