Американският фармацевтичен гигант Pfizer съобщи, че е поискал от американските

...
Американският фармацевтичен гигант Pfizer съобщи, че е поискал от американските
Коментари Харесай

Pfizer поиска разрешение от САЩ за спешна употреба на ваксина срещу коронавируса

Американският фармацевтичен колос Pfizer заяви, че е изискал от американските регулатори да издадат позволение за изключително прилагане на ваксина против ковид, осведоми АП.

С това се слага начало на развой, който може да докара до одобрение на първите дози от имунизацията на Pfizer и немския сътрудник BioNTech най-рано през идващия месец и вероятно да постави завършек на пандемията, само че не и преди предстоящата дълга и тежка зима.
 Ваксината на Pfizer/BioNTech сподели 95% успеваемост, желаят позволение за приложимост Обновена
Ваксината на Pfizer/BioNTech сподели 95% успеваемост, желаят позволение за приложимост

До няколко дни Pfizer ще внесе документи в Агенцията за надзор на храните и медикаментите

Само преди дни от , че имунизацията им е посочила 95% успеваемост при клиничните тествания.

От фирмите означават, че отбраната и данните, които демонстрират, че е безвредна, значат, че имунизацията би трябвало да се квалифицира за приемане на позволение за незабавна приложимост. Агенцията за надзор на храните и медикаментите може да издаде това решение преди изцяло привършване на последните тествания.

В допълнение към импортираните в американската организация документи фирмите към този момент желаеха позволение в Европа и Англия.
 Европейска комисия купува 300 млн. дози ваксина от Pfizer
Европейска комисия купува 300 млн. дози ваксина от Pfizer

27-те страни членки могат да закупят 200 милиона дози и с алтернатива за още 100 милиона

Първата опция за разглеждане на доказателствата е при започване на декември, когато съветници на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати провеждат среща.

Няколко дни преди срещата организацията ще разгласява собствен вътрешен разбор. Той ще бъде разискван от специалистите дали дава отговор на стандартите за сигурност и по какъв начин новата ваксина работи преди да бъде взето решение от организацията. Експертите ще предлагат освен дали организацията би трябвало да даде зелена светлина за потребление на имунизацията, само че и върху кого да се ползва. Например, има ли задоволително доказателства, че имунизацията работи дейно върху по-възрастни, заболели, здрави или младежи?
 Pfizer и BioNTech започнаха проби на ваксина срещу Covid-19 върху хора в Съединени американски щати
Pfizer и BioNTech започнаха проби на ваксина срещу Covid-19 върху хора в Съединени американски щати

Програмата на фирмите за основаване на ваксина срещу ковид е наречена BNT162

Все още няма гаранции.

Ако организацията утвърди потреблението на имунизацията, това не значи, че изследванията ще бъдат прекъснати , съгласно специалисти.

Отделно съветници към Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите ще решат коя група първа ще получи от имунизацията. Здравният министър Алекс Азар се надява решението да бъде взето дружно с организацията по медикаментите.

По-рано тази седмица американската Ваксината на Moderna има едно основно преимущество - не би трябвало да се държи при извънредно ниски температури, коeто логистично ще улесни разпространяването й.

Ваксината на Оксфорд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР