Американският еврейски комитет публикува своя декларация, в която заявява, че

...
Американският еврейски комитет публикува своя декларация, в която заявява, че
Коментари Харесай

Русия изопачава историята

Американският еврейски комитет разгласява своя декларация, в която декларира, че Русия изопачава историята с изказванията си, че руските войски са избавили българските евреи от Холокоста

"Твърдението е в действителност погрешно и фрапантен образец за исторически ревизионизъм в най-лошата му форма ", показва шефът на авторитетната еврейска организация Дейвид Харис.

"Сега Москва желае да си припише заслугата за дейностите на българите през Втората международна война да спасят евреите ", споделя още той.

"Това е още един образец за съветски опити за изкривяване на историята и интервенция в живота на съседите и някогашните сателитни страни. "

В декларацията се оповестява за покана към премиера Бойко Борисов за международен еврейски конгрес в Йерусалим следващата година, когато се навършват 75 години от спасяването на българските евреи.

Цитираната от българските медии декларация е отговор на провокация на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, провокирала остри реакции у нас.

"Въпреки всички неоценими дейности на Русия да бъде надвит нацисткият режим, свидетелствата за гневния предвоенен и следвоенен антисемитизъм на (съветския водач Йосиф) Сталин са неоспорими, каквито са и свидетелствата за възпрепятстване на емиграцията на евреите и в двата интервала ", написа още Харис.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР