Американският държавен секретар Майк Помпейо призна днес, че "Ислямска държава"

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо призна днес, че "Ислямска държава"
Коментари Харесай

САЩ признаха, че Ислямска държава набира нови сили

Американският държавен секретар Майк Помпейо призна през днешния ден, че "Ислямска страна " набира сили в някои региони, само че уточни, че потенциалът на терористичната организация да прави офанзиви е до голяма степен намалял, съобщи Ройтерс.

"Сложно е. На някои места ИД е по-мощна през днешния ден, в сравнение с преди 3 или 4 години ", сподели Помпейо в изявление за Си Би Ес. Той добави, че самопровъзгласеният халифат е липсващ и че опцията за нанасяане на офанзиви е доста затруднена.

Коментарът му бе изработен във връзка публикация на "Ню Йорк таймс ", че ислямистката формация добива нови сили в Ирак и Сирия.

През декември президентът Доналд Тръмп настоя, че американските бойци са съумели в начинанието си да победят ИД в Сирия и към този момент няма потребност от тях в страната. "Ние спечелихме “ " сподели тогава президентът.

Помпейо обаче зае внимателна позиция и уточни, че постоянно има риск за възобновление на радикалните ислямски терористични групировки, в това число "Ал Кайда " и "Ислямска страна ", отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР