Американският държавен секретар Антъни Блинкен пристигна днес в Австралия за

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен пристигна днес в Австралия за
Коментари Харесай

Антъни Блинкен пристигна в Австралия за среща с представители на съюзни държави

Американският държавен секретар Антъни Блинкен дойде през днешния ден в Австралия за среща с представители на съюзни страни, с които ще разиска обстановката в Индийско-тихоокеанския район, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на австралийската външна министърка Марис Пейн. Самолетът на Блинкен кацна през днешния ден в австралийския град Мелбърн.

В Австралия Блинкен ще се срещне с Марис Пейн, а също по този начин и с външните министри на Индия и Япония. Това ще бъде четвъртата среща на министри от Четиристранния разговор за сигурност - неофициално обединяване на Австралия, Индия, Япония и Съединени американски щати, известно като " Куад " (Quad) и основано за опълчване на възходящото въздействие на Китай в Индийско-тихоокеанския район.

Австралийската външна министърка съобщи, че смисълът на идната среща на министрите от страните, членуващи в Куад, е да бъде отправено обръщение до Пекин, че за Вашингтон сигурността в Индийско-тихоокеанския район продължава да е значим въпрос.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР