Американският държавен секретар Антъни Блинкън определи като дълбоко обезпокоително изказването

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън определи като дълбоко обезпокоително изказването
Коментари Харесай

Блинкън отменя срещата си с Лавров

Американският държавен секретар Антъни Блинкън дефинира като надълбоко тревожно изявлението на съветския президент Владимир Путин по отношение на признаването  независимостта на двете сепаратистики републики в източната част на Украйна, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 622
По думите му то подсказва, че съветският държавен глава възприема Киев като зависещ. Блинкън съобщи, че е отменил срещата в съветския си сътрудник, която трябваше да се състои на следващия ден.

Причината е, че съветската инвазия към този момент е почнала и с това Москва демонстрира, че отхвърля изцяло дипломацията. Блинкън добави:

„ Ще продължим дипломатическите старания, в съгласуваност със съдружниците и сътрудниците, въз основа дейностите на Русия и обстоятелствата на място, само че няма да позволим на Русия да претендира за дипломация и в това време да задълбочава спора и да върви по пътя на войната “.

Изказването на американския държавен секретар пристигна след среща с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба във Вашингтон. В своето изказване Кулеба акцентира идентичните позиции на страната си със подкрепящите ги НАТО, Европейски съюз, Съединените щати.

„ Светът би трябвало да отговори с цялата си икономическа мощност, с цел да накаже Русия за закононарушенията, които към този момент е направила и изпреварвайки закононарушенията, които възнамерява да извърши. Ударете съветската стопанска система в този момент и я ударете мощно. “
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 622  Няма да има среща Байдън - Путин Няма да има среща Байдън - Путин  Зеленски разгласи, че привиква резервисти за армията Зеленски разгласи, че привиква резервисти за армията  Изслушват Янев и Генчовска в Народно събрание Изслушват Янев и Генчовска в НС
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР