Американският Държавен департамент обяви възнаграждение от 10 милиона долара за

...
Американският Държавен департамент обяви възнаграждение от 10 милиона долара за
Коментари Харесай

Търсят се! САЩ обявиха награда от $10 млн. за информация за руската хакерска група DarkSide

Американският Държавен департамент разгласи заплащане от 10 милиона $ за информация, позволяваща да се откри самоличността или местонахождението на който и да е от водачите хакерската група DarkSide, която по данни на Федералното бюро за следствие (ФБР) е основана в Русия, заяви VoA.

Освен това Съединени американски щати дават премия от 5 милиона $ за информация за който и да е от участниците в незаконните интервенции на групата, при които е употребен зловредният програмен продукт за изнудване на фирмите, при които е сбъднат хакерски пробив.

" Като оферират тази премия, Съединените щати показват своята поддръжка за жертвите на стратегии за изнудване по целия свят, за отбраната им против употреба от страна на киберпрестъпници ", се споделя в изказване на Държавния департамент.

По-рано ФБР съобщи, че DarkSide стои зад хакерската атака против тръбопровода Colonial Pipeline през май, която докара до прекъсване на работата му за няколко дни - това провокира скок в цените на бензина, опашки по бензиностанциите и дефицит на гориво в няколко американски щата в югоизточната част на страната.

От управата на Colonial Pipeline обявиха, че са платили на киберизнудвачите близо 5 милиона $ в биткойни, с цел да си върнат контрола върху вътрешните си системи, които бяха блокирани от хакерите.

По-късно американските управляващи съумяха да върнат към 2.3 милиона $ от сумата, платена на киберпрестъпниците.

През юли Държавният департамент предложи заплащане в размер до 10 милиона $ за информация, позволяваща да се откри самоличността или местонахождението на лица, настоящи " по инструкции или под контрола на непознато държавно управление ", които са атакували американска инфраструктура от сериозна значимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР