Американският банков гигант JP Morgan Chase даде специална награда“ на

...
Американският банков гигант JP Morgan Chase даде специална награда“ на
Коментари Харесай

Шефът на JP Morgan получи специална награда от банката

Американският банков колос JP Morgan Chase даде „ специфична премия “ на основния си изпълнителен шеф, която има капацитета да му донесе милиони $, написа Би Би Си.

От компанията обявиха, че задачата на премията е да „ убеди Джейми Даймън да ръководи компанията още дълги години “.

Тя съставлява 1,5 млн. права върху нарастването на цената на акциите, които работят на правилото на вариантите. Ако цените на акциите на банката нарастнат, притежателят на тези права може да завоюва много пари.

Даймън е единственият началник на водеща банка на Уолстрийт, който заема подобен пост преди финансовата рецесия от 2008 година Той стана основен изпълнителен шеф на JP Morgan Chase в края на 2005 година, а година по-късно беше назначен и за неин ръководител.

„ Специалната премия отразява желанието на борда на шефовете господин Даймън да продължи да управлява компанията още дълги години “, показват от компанията в записка до вложители.

По данни на Forbes през 2020 година той е получил 31,5 млн. $ от банката, а положението му се пресмята на 1,8 милиарда $.

Бъдещето на Даймън постоянно е обект на спекулации на Уолстрийт. През 2018 година в изказване, оповестено от компанията, той споделя, че ще продължи да извършва актуалната си роля ще към пет години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР