Американският актьор Том Ханкс ще бъде почетен със Златен глобус

...
Американският актьор Том Ханкс ще бъде почетен със Златен глобус
Коментари Харесай

Том Ханкс ще получи "Златен глобус" за цялостен принос

Американският артист Том Ханкс ще бъде почетен със " Златен глобус " за изцяло творчество при започване на 2020 година, разгласи Холивудската интернационална прес асоциация. Наградата на името на " Сесил Демил " ще му бъде връчена на 5 януари.

63-годишният Ханкс е печелил награди " Оскар " и " Златен глобус " за функциите си във " Филаделфия " и " Форест Гъмп ", надлежно през 1994 и 1995 година.

" Повече от три десетилетия той приковава публиката с богати и закачливи герои ", разяснява президентът на организацията Лоренцо Сория и добавя, че колкото той е неотразим на екрана, толкоз е и през камерата като сценарист, продуцент и режисьор.

Ханкс прави пробива си в киното в ролята на младеж, заключен в тялото на възрастен човек във кино лентата от 1988 " Голям " (Big).

Сред другите му огромни заглавия са " Безсъници в Сиатъл ", " Спасяването на редови войник Райън " и като дубльор на куклата Уди в анимационната поредност " Играта на играчките ".

Следващата му поява на огромния екран ще е в " Красив ден в квартала " в облика на детския ефирен водещ от Съединени американски щати Фред Роджърс.

Наградата " Сесил Демил " се дава всяка година на артист, режисьор или продуцент, оставил трайна диря във филмовата промишленост. Сред последните отличение с нея са Джеф Бриджис, Дензъл Уошингтън, Мерил Стрийп и Опра Уинфри.

През 2017 година Стрийп употребява трибуната на премиите, за подлага на критика политиката на президента Тръмп по отношение на имигрантите и съобщи, че Холивуд постоянно е бил пълне с новобранци и чужденци и че в случай че те бъдат изгонени, няма да остане за гледане нищо друго с изключение на футбол и смесени бойни изкуства.

Миналата година Уинфри приказва за междурасовите отношение и даването на повече мощ на дамите, откакто тя се трансформира в първата чернокожа жена носителка на премията.

В последната седмица в " Туитър " профила си Ханкс приканва почитателите си да осъзнаят смисъла на това да се записват да гласоподават. Има възможност той да зизползва опцията и да засегне политически проблеми по време на речта си в Бевърли Хилс на 5 януари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР