Американският актьор Ричард Гиър посети днес 121 мигранти, блокирани от

...
Американският актьор Ричард Гиър посети днес 121 мигранти, блокирани от
Коментари Харесай

Ричард Гиър се качи на кораб с мигранти

Американският артист Ричард Гиър посети през днешния ден 121 мигранти, блокирани от предходната седмица на избавителен транспортен съд в Средиземно море, а Европейската комисия прикани страните от Европейския съюз да покажат взаимност в намирането на решение, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Гиър дойде с плавателния съд, на който имаше афиш с надпис " Не сте сами ". Той донесе вода и други хранителни запаси на кораба " Оупън армс " и беседва с някои от мигрантите за това, което са претърпели при бягството си от обхванатата от спор Либия.

" Най-важното нещо за тези хора тук е да могат да стигнат до свободно пристанище, да слязат от кораба, да стъпят на сушата и да стартират нов живот ", сподели артистът във видеозапис, оповестен в интернет. " Моля, подкрепете ни тук на " Оупън армс " и помогнете на тези хора, наши братя и сестри ", съобщи той.

 Ричард Гиър се качи на транспортен съд с мигранти
© Asscoiated Press

Мигрантите бяха избавени предходната седмица и в този момент корабът е в интернационалните води покрай италианския остров Лампедуза. Те са блокирани, защото Италия и Малта отхвърлиха да ги позволен на сушата.

По-рано тази седмица ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли прикани Европейската комисия да помогне на мигрантите.

Днес говорителката на Европейска комисия Аника Брайтхарт сподели, че комисията не е почнала съгласуваност по въпроса, тъй като не е отправено искане за това от никоя страна от Европейски Съюз.

" Ние обаче, без значение от писмото, получено от ръководителя на Европейския парламент, се обърнахме към страните членки с искане да покажат взаимност и да спомагат за намиране на решение за хората на борда ", съобщи тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (2013)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР