Американският актьор Пол Сорвино почина на 83-годишна възраст. Сорвино има

...
Американският актьор Пол Сорвино почина на 83-годишна възраст. Сорвино има
Коментари Харесай

Пол Сорвино почина на 83-годишна възраст


Американският артист Пол Сорвино умря на 83-годишна възраст. Сорвино има присъединяване в близо 50 кино лентата по време на дългата си кариера в Холивуд и е най-известен с ролята си на мафиот Пол Цицеро в шедьовъра на Мартин Скорсезе от 1990 година „ Goodfellas “, написа БЛИЦ.

Той също играе Хенри Кисинджър във кино лентата "Никсън " от 1995 година и Фулхенсио Капулети в "Ромео и Жулиета " от 1996 година Пол прави своя кино дебют през 1970 година с "Where's Poppa? " и също по този начин взе участие в телевизионни излъчвания като "Закон и ред " и на Бродуей, съобщи TMZ.

Една от последните изяви на Сорвино е телевизионното шоу "Кръстникът на Харлем ", където играе Франк Костело.

Сорвино е роден и израснал в Бруклин. Баща му е преселник от Италия. Пол мечтаел да стане оперен артист, преди да стартира да играе, до момента в който учи в Американската музикална и трагична академия в Ню Йорк.

Актьорът страдал от тежка астма, усвоявайки разнообразни дихателни техники, с цел да управлява положението си. Той е създател на бестселъра „ Как да станем някогашен астматик “ и основава фондацията за астма Сорвино.

Има 3 деца, в това число актрисата Мира Сорвино, носителка на Оскар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР