Американския президент Джо Байдън ще освободи петрол от Стратегическия петролен

...
Американския президент Джо Байдън ще освободи петрол от Стратегическия петролен
Коментари Харесай

САЩ освобождават петрол от Стратегическия резерв заради решението на ОПЕК+

Американския президент Джо Байдън ще освободи нефт от Стратегическия петролен запас " с цел да отбрани американските консуматори и да насърчи енергийната сигурност ", се споделя в известие на Белия дом, като противопоставяне на решението на страните производителки на нефт да понижат своето произвеждане.

През юли Байдън посети Саудитска Арабия, с цел да се опита директно да убеди нейните водачи да усилят производството на нефт. След визитата Саудитска Арабия в действителност разгласи нарастване на производството си, само че много по-малко от настояването на Съединени американски щати.

Министерството на енергетиката ще освободи 10 милиона барела от Стратегическия петролен запас идващия месец. От Белия дом нарекоха " късогледо " решението на страните от ОПЕК и техните съдружници да съкратят производството с 2 милиона барела на ден. Обявеното понижение се равнява на съвсем 2% от международните доставки на нефт.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и висшият стопански консултант Брайън Дийс излязоха с изказване в което оспорват решението, акцентирайки върху опасенията по отношение на въздействието на съветската инвазия в Украйна и негативното влияние върху страните с по-ниски и междинни приходи.

Не е ясно какъв ще бъде резултата от намаляването на производството върху цените на бензина, само че единствено месец преди междинните избори това несъмнено не е от изгода за Байдън и демократите През последните седмици президентът и неговият екип популяризираха спад на цените на бензина след летните върхове от над 5 $ за галон, само че в последните седмици съгласно Американската автомобилна асоциация цените на бензина още веднъж се повишават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР