Американските войски няма да се изтеглят от Сирия, докато не

...
Американските войски няма да се изтеглят от Сирия, докато не
Коментари Харесай

САЩ: Войските ни няма да напуснат Сирия, докато не си свършат работата

Американските войски няма да се изтеглят от Сирия, до момента в който не си свършат работата там, съобщи представител на Пентагона, наблягайки, че към момента има доста какво да се прави в разкъсваната от спор страна – да вземем за пример унищожаването на „ Ислямска страна “ и гарантиране сигурността на сирийския народ.
„ Ще стартираме да променяме силите ни в Сирия, когато ИД бъде победена и бъде открита сигурност за сирийския народ. Все още има доста какво да бъде направено. ИД към момента не е победена “, сподели представителят на Пентагона Ерик Пахън в изявление за в. „ Хюриет “, представено от БГНЕС.
Неговите мнения бяха в отговор на въпроси за това, че Съединени американски щати са трансформирали политиката си към Сирия и са решили скоро да не се изтеглят от тази страна. Информациите се базираха на изказване на Джеймс Джефли, специфичен представител на държавния департамент за Сирия, който предходната седмица направи обиколка на района, която включваше Израел, Йордания и Турция.
Бяха представени думите на Джефри, че разположените край река Ефрат американски войски ще продължат да стоят в Сирия, наблягайки, че „ новата политика е, че ние няма да се изтегляме до края на годината... Това значи, че не бързаме. “
„ Разбирам, че това значи, че президентът Доналд Тръмп има нова тактика...това е тъкмо същото нещо, което споделяме и това, което той е казвал от самото начало. Президентът не е споделил: " войските ни ще останат там до края на годината. " Той сподели " доста, доста скоро ". Това е, по което работим ", съобщи Пахън.
" Все още има доста работа. Абсолютно нищо не се е трансформирало. Президентът сподели това и ние казахме, че е учредено на изискванията. Самият президент сподели, че няма да бъдем обвързани с авансово избран или случаен график. Ще създадем промени, когато реализираме прогрес ", добави той, до момента в който разясняваше по кое време войските ще бъдат изтеглени от Сирия.
По отношение на турските обвинявания, че Съединени американски щати отсрочват използването на договорката за Манбидж, в сходство с която Отредите за отбрана на народа (ОЗН) трябваше да се изтеглят от града, Пахън даде пояснения с комплексността на този въпрос. „ Това не е просто. Искаме д сме сигурни, че вършим вярното нещо за сигурността на всички, както за нас, по този начин и за турските бойци, както и за популацията на Манбидж “, сподели представителят на Пентагона.
По неговите думи турски войски няма да влязат в този град в обозримо бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР