Елитните тюлени от ВМС на САЩ, армейските специални сили ще бъдат тествани за употреба на наркотици

...
Американските военни ще започнат произволни тестове за наркотици на своите
Коментари Харесай

Американските военни ще започнат произволни тестове за наркотици на своите специални сили, включително тюлените от ВМС и армейските части Delta Force, Зелените барети и Рейнджърския полк, за стероиди и други лекарства за повишаване на производителността от ноември.

Американският контраадмирал Кийт Дейвидс, командващ военноморското командване за специална война, каза в петък, че тестът е необходим, за да се защити здравето на войниците и готовността на военните.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Прокурорът на ICC не включва американските сили в новото разследване в АфганистанВ снимки: Американските сили започват смъртоносна атака в сирийския ИдлибБайдън приветства назначаването на първата жена началник служба в американските силиБайдън казва, че американските сили ще защитават Тайван от китайска инвазиякрай на списъка

Военноморските сили ще бъдат първите, които ще започнат произволни тестове през ноември и командването на специалните операции на армията на САЩ заяви, че скоро ще последва примера, въпреки че не е определена начална дата.

Командите на специалните части на Военновъздушните сили на САЩ и Корпуса на морската пехота казаха, че все още не са поискали подобна политика на произволни тестове за наркотици.

Употребата на стероиди и други лекарства за повишаване на производителността е ограничен, но постоянен проблем в американската армия, но лидерите на въоръжените сили се въздържаха от увеличаване на тестовете.

Военните служби на САЩ са правили случайни тестове, когато забележат проблем с отделен военнослужещ, но те трябва да получат специално разрешение от Пентагона, за да извършват рутинни, произволни тестове.

Според командването на ВМС четири военни единици ще бъдат избирани на случаен принцип всеки месец и 15 процента от всяка ще бъдат тествани. Това ще възлезе на до 200 моряци месечно, а тези с положителен тест са изправени пред дисциплина или отстраняване.

Движещ фактор в съобщението, което се подготвя от месеци, беше смъртта на кандидат от военноморските тюлени в началото на миналата година.

Кайл Мълън, на 24, колабира и почина от остра пневмония само часове след завършване на изтощителния тест на Hell Week на SEALs. Доклад заключава, че Мълън от Маналапан, Ню Джърси, е починал „при изпълнение на служебния си дълг, а не поради собственото си лошо поведение“.

Въпреки че тестовете не откриха доказателства за лекарства за повишаване на ефективността в неговата система, доклад на Командването за военноморско образование и обучение (NETC) казва, че той не е бил изследван за някои стероиди, тъй като необходимите проби от кръв и урина не са налични и че по-късно в колата му бяха намерени множество флакони с лекарства и спринцовки.

По-широко разследване от NETC на обучението на SEAL отбеляза употребата на лекарства за повишаване на производителността като значителен проблем сред онези, които искат да станат елитни американски командоси, и препоръча много по-стабилни тестове.

Разследванията през 2011 г., 2013 г. и 2018 г. на предполагаема употреба на стероиди от кандидати на SEAL доведоха до дисциплина и искания за засилено тестване.

Новото тестване на случаен принцип ще изисква моряците да предоставят две проби от урина. Единият ще бъде изпратен в лабораторията за изследване и тестване на спортната медицина, авангардна лаборатория, използвана от международните спортове за тестове за допинг, а един ще отиде в лабораторията за скрининг на наркотици на флота Great Lakes, за да провери за стандартни лекарства.

Ако резултатът от теста е положителен, морякът ще бъде уведомен, ще има предварително разследване и ако няма правна причина за лекарствата, морякът ще подлежи на дисциплинарно наказание и отстраняване от силата.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР