Американските власти трябва да забранят използването на социалната мрежа TikTok

...
Американските власти трябва да забранят използването на социалната мрежа TikTok
Коментари Харесай

В САЩ предлагат забрана на TikTok заради съмнения за шпионаж

Американските управляващи би трябвало да забранят потреблението на обществената мрежа TikTok в страната, тъй като тя разрешава на Китайската комунистическа партия (ККП) да шпионира и въздейства на американците. Тази версия беше показана от американския сенатор Марко Рубио (републиканец, от Флорида) и члена на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Галахър (републиканец, от Уисконсин) в публикация, оповестена в четвъртък във „ Вашингтон пост ”.

„ Съединените щати са в нова студена война с ККП, която основни военни съветници предизвестяват, че може да стане гореща във всеки миг поради Тайван. Въпреки това милиони американци от ден на ден разчитат на TikTok, китайска обществена мрежа, която е повлияна от ККП, споделят законодателите. „ TikTok, която към този момент е една от най-популярните медийни компании в Съединените щати, дава на ККП неповторима опция да шпионира милиард консуматори по целия свят, в това число съвсем две трети от американските младежи. Трябва да забраним това приложение за шпиониране, преди да е станало прекомерно късно ", вместо да се предизвиква потреблението му в Съединените щати, както прави президентът Байдън. 

„ TikTok е благосъстоятелност на ByteDance, само че нито една компания не е в действителност частна в Китай ", споделиха републиканците. Те означават, че китайският закон изисква компаниите да дават помощ на чиновниците от разузнаването, „ което включва откриване на данни “. Според Рубио и Галахър TikTok може да „ дефинира местоположението на потребителите на мобилни телефони и да събира данни за техните търсения в интернет, даже когато посещават несвързани страници “. Законодателите споделят, че TikTok може да се употребява за „ събиране на чувствителни данни “ за американски чиновници и „ досиета за милиони американци за изнудване или шпионаж “. Според тях обществената мрежа може да бъде „ употребена за прикрито влияние върху американски жители “, съобщи БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР