Американските власти съобщиха, че 46 мигранти са открити мъртви, а

...
Американските власти съобщиха, че 46 мигранти са открити мъртви, а
Коментари Харесай

Най-големите трагедии с масова смърт на мигранти, задушили се в превозни средства

Американските управляващи оповестиха, че 46 мигранти са открити мъртви, а 16 са откарани в болница поради безсилие и дехидратация поради високата температура, на която са били държани вътре.

Те бяха открити в ремаркето на камион, зарязан на непряк път в югозападните околности на Сан Антонио. Следва информация на Асошиейтед прес за най-големите сходни нещастия.

- 23 юли 2017 година - осем мигранти са открити мъртви още веднъж в мощно нагорещено ремарке на камион, на паркинг на магазин от веригата "Уолмарт ", още веднъж в Сан Антонио. Още двама почиват по-късно в болница. Водачът на камиона е наказан на пожизнен затвор.

- 20 февруари 2017 година - 13 африкански мигранти се задушават в корабен резервоар по време на превозването си сред два града в Либия. В претъпкания резервоар има общо 69 души, множеството от Мали, по данни на локалния филиал на Червения полумесец.

- 27 август 2015 година - австрийската полиция открива зарязан камион с телата на 71 мигранти, измежду които има осем деца. Загиналите са от Ирак, Сирия и Афганистан. Камионът, който е открит на автомагистрала, е влезнал в Австрия от Унгария.

- 4 април 2009 година - 35 афганистански мигранти се задушават в корабен резервоар в Югозападен Пакистан. Според управляващите вътре са били натъпкани над 100 души.

- 9 април 2008 година - 54 мигранти от Бирма се задушават в товарното поделение на херметически затворен хладилен камион в Ранонг, Тайланд.

- 14 май 2003 година - 19 мигранти умират от липса на въздух в нагорещеното ремарке на камион, до момента в който пътуват от Южен Тексас за Хюстън.

- 18 юни 2000 година - 58 китайски мигранти са открити мъртви в камион в британския пристанищен град Дувър. Холандският камион ги бил превозил от Белгия през Ламанша. Двама души оцеляват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР