Американските вериги "Макдоналдс", "Кока-Кола", "ПепсиКо" и "Старбъкс" се присъединиха към

...
Американските вериги "Макдоналдс", "Кока-Кола", "ПепсиКо" и "Старбъкс" се присъединиха към
Коментари Харесай

Американските емблеми Макдоналдс, Кока-Кола, Пепси и Старбъкс спряха работа в Русия

Американските вериги "Макдоналдс ", "Кока-Кола ", "ПепсиКо " и "Старбъкс " се причислиха към листата на компании, които стопираха бизнеса си в Русия. Присъствието на американските бизнеси има символно значение и тяхното прекъсване е евентуално да накара и други да ги последват.

част наложени от държавни управления, компании, спортни и арт организации против съветските жители и олигарси поради войната на Путин в Украйна.

"МакДоналдс " заяви, че краткотрайно затваря към 850 заведения за хранене в Русия, а "Старбъкс " разгласи, че стопира работата на 100-те си кафенета.

„ Конфликтът в Украйна и филантропичната рецесия в Европа докара до невъобразимо човешко страдалчество на почтени хора “, споделя изпълнителният шеф на "Макдоналдс " Крис Кемпчински.

Той добави, че компанията ще продължи да поддържа чиновниците си в Украйна като им заплаща цялостни заплати и подари 5 милиона $ във фонд за помощ на служащите. Всички 108 ресторанта на веригата в Украйна също са краткотрайно затворени.

"Кока-Кола " и "ПепсиКо " също оповестиха прекъсването на работата си в Русия на 8 март.

Четирите компании бяха подложени на критика от няколко дни в обществените мрежи като хората призоваваха за протест на продуктите им, тъй като не са спрели бизнесите си в Русия.

Десетки други интернационалните компании
Когато "Макдоналдс " пристигна за първи път Точно преди 30 години "Макдоналдс " отваря първия си ресторант в Съветския съюз. Почти две години по-рано веригата прескача за първи път "Желязната завеса " и отваря в Будапеща, Унгария. В България "Макдоналдс " идва за първи път през декември 1994 година, когато отваря ресторанта си в Пловдив.
Макдоналдс отваря първите си заведения за хранене, тъкмо когато Съветският съюз стартира да отваря стопанската система си за западни бизнеси. Присъствието на американската верига в страната символизира толерантните взаимоотношения сред Съединени американски щати и Русия. Когато Кремъл окупира полуостров Крим през 2014 година, управляващите в Русия затвориха част от заведенията за хранене на Макдоналдс. Това се смяташе за символен политически ход.

По същия метод през днешния ден прекъсването на работата на Макдоналдс носи символна тежест и е евентуално да повлияе и на други бизнеси, написа Би Би Си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР