Американските въоръжени сили биха загубили бъдеща война с Русия или

...
Американските въоръжени сили биха загубили бъдеща война с Русия или
Коментари Харесай

Доклад: САЩ биха загубили война с Русия или Китай

Американските въоръжени сили биха изгубили бъдеща война с Русия или Китай, предизвестява изследователската корпорация Ранд, един от водещите мозъчни тръстове в Съединени американски щати, в отчет. Части от него разгласява на уеб страницата си CNBC.

Възможностите на Русия и Китай са напреднали толкоз доста, че в избрани обстановки те биха могли да имат военно преимущество пред американските сили, се показва в отчета.

Един от създателите му декларира, че Съединени американски щати към момента могат да извърнат нещата посредством устойчиви вложения в избрани военни качества.

Колко елементарно президентът на Съединени американски щати може да стартира нуклеарна война

Какво има в нуклеарното куфарче на Съединени американски щати

В отчета се показва също, че опасност съставлява и възходящият нуклеарен боеприпас на Северна Корея. За да се опълчи на това, Съединени американски щати и нейните съдружници имат "малко приемливи разновидности за деяние ".

Северна Корея: Въпросът е по кое време ще избухне войната със Съединени американски щати

Авторите на документа са уверени, че американските въоръжени сили сега не са задоволително готови и подготвени и биха могли да изгубят война, без значение от численото си предимство - 2,7 към 1 по отношение на Русия и 6 към 1 по отношение на Китай.

US forces in some situations could lose next war to Russia or China, claims new Rand report https://t.co/Q7KDPyVGRi
— CNBC (@CNBC) December 9, 2017
Осигуряването на военна мощност, планувана в амбициозната стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати, в никакъв случай не е било елементарно, само че напоследък това се трансформира в още по-сложна задача. Съвпадането с орязването на бюджета за защита докара до това, че в този момент не е ясно ще съумеят ли американските военни за изпълнят поставените им задания, посоват от Ранд.

Експертите означават, че НАТО би могло да срещне компликации, в случай че съветски военни навлязат в Балтийските страни и задават въпрос: Способни ли са Съединени американски щати в сходен случай бързо да задействат военно-въздушите си сили, като регистрират, че Русия има модерна система за противовъздушна защита.

Стигаме до извода, че в настоящия миг НАТО не е кадърен да отбрани Балтийските страни при положение на ненадейно нахлуване от Русия, споделят от Ранд.

WSJ: Русия води нов вид война против НАТО

По отношение на Китай, Съединени американски щати надали могат да създадат нещо, в случай че Пекиин реши да възвърне контрола на Тайван, се показва още в отчета.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР