Американските спецслужби са предотвратили терористичен акт, планиран за Деня на

...
Американските спецслужби са предотвратили терористичен акт, планиран за Деня на
Коментари Харесай

ФБР предотврати атентат, планиран за 4 юли

Американските спецслужби са предотвратили терористичен акт, плануван за Деня на независимостта 4 юли, съобщи Би Би Си.

Според информация на ФБР в неделя е арестуван обвинен, който е възнамерявал да взриви кола-бомба по време на парада в Кливланд. Взривното устройство е било дадено на атентатора от сътрудник на ФБР, работещ под прикритие.

Арестуваният е 48-годишен американски жител - Деметриус Натаниел Питс, именуван още Абдур Рахим Рафик. Той е бил задържан на 1 юли, в 10 часа сутринта локално време.

Срещу него има обвиняване, че се е опитал да окаже материална поддръжка на терористична организация. За такова закононарушение законът планува до 20 години затвор.

Питс е попаднал за първи път в полезрението на спецслужбите преди към година, заяви шефът на кливландското бюро на ФБР Стивън Антъни.

В 2017 година бюрото е получило 30 страници информация за Питс, чийто създател е пишел, че обвиненият постоянно изрича поддръжка на терористичната организация " Ал Кайда " и твърди, че американските военни заслужават гибел.

От ФБР са наблюдавали Facebook страницата му и са разкрили апели за въоръжено въстание.

" Ние, мюсюлманите, би трябвало да стартираме ежедневни тренировки. Трябва да се научим да стреляме, да си служим с гранати, да водим ръкопашен пердах. " - цитира представителят на ФБР апелите на Питс.

Агент под прикритие е открил контакт с него, с цел да откри дали съставлява опасност за националната сигурност.

През май тази година той се е преместил от южната част на Охайо в Кливланд - втория по величина град в щата. Той е траял да пропагандира за образуване на нахлуване, като е желал преди всичко да навреди на военните. В края на юни се е 9срещнал с сътрудника на ФБР, с който е споделил съответни проекти за образуване на терористичен акт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР