Американските самолети понасят сериозни загуби поради сблъсъците на изтребителите с

...
Американските самолети понасят сериозни загуби поради сблъсъците на изтребителите с
Коментари Харесай

Американските ВВС понесоха големи загуби СНИМКА

Американските самолети понасят съществени загуби заради конфликтите на изтребителите с птици, оповестява Marine Corps Times, представени от Блиц. Всяка година сходни произшествия предизвикват вреди за милиони долари както на цивилен, по този начин и на военни самолети. Така да вземем за пример, при започване на май, заради сходна " среща " с птица, аероплан F-35B, който е част от американската база Ивакуни в Япония, е бил заставен да прекъсне учения. Предварителните вреди нанесени на изтребителя са оценени на два милиона $.

Подобна обстановка се случила и през април в щата Ню Мексико, където F-16 на военновъздушните сили на Съединени американски щати се сблъскал с ястреб по време на планувано кацане.



Според данните на USA Today, през 2018 година в Съединените щати са били регистрирани повече от 14 661 конфликта на птици и цивилен самолети, т.е. на ден има към 40 такива катастрофи.

Общата сума на вредите в Съединени американски щати от дейностите на птиците за шест години възлиза на повече от 182 милиона $.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР