Американските петролни и газови кладенци, тръбопроводи и компресори изхвърлят три

...
Американските петролни и газови кладенци, тръбопроводи и компресори изхвърлят три
Коментари Харесай

Американските петролни и газови кладенци изхвърлят голямо количество метан

Американските петролни и газови кладенци, тръбопроводи и компресори изхвърлят три пъти по-голямо количество метан, в сравнение с счита държавното управление. Така те предизвикват годишни вреди на стойност 9,3 милиарда $. Това сочи ново изцяло изследване. Но защото повече от половината от тези излъчвания на метан идват от дребен брой петролни и газови обекти, казусът е елементарно изправим. Докладът е направен от Националната лаборатория " Лорънс Бъркли " към Министерството на енергетиката на Съединените щати. Според създателя Еван Шервин данните на лабораторията са доста по-подробни от предходни проучвания. 
В множеството случаи единствено към 1 % от кладенците са виновни за половината или повече от общите излъчвания. Без тези в действителност всеобхватни акции за премерване, които преглеждат всичко, е много елементарно да се пропуснат доста от тях.
Еван Шервин, създател на изследването, енергиен анализатор, Национална лаборатория " Лорънс Бъркли "

В изследването се показва, че като цяло към 3 % от творби в щатите газ се изхвърля във въздуха, до момента в който съгласно Агенцията за запазване на околната среда този % е 1 %. Шервин счита, че това е доста количество. Според него течовете постоянно са породени от най-прости неизправности, които могат елементарно да бъдат отстранени.  Данните показват, че най-големите течове са в Пермския басейн в Тексас и Ню Мексико.
В доста от случаите това са незапалени факли, някакъв проблем с контейнер, теч, който се е появил в част от оборудването, и в общи линии, в случай че някой от самолетите, с които работим, може да го види, той несъмнено може да бъде поправен и в доста от случаите в действителност е много елементарен за премахване.
Еван Шервин, създател на изследването, енергиен анализатор, Национална лаборатория " Лорънс Бъркли "

По данни на интернационалната организация по енергетика към 30 % от стоплянето в света от прединдустриалния интервал насам се дължи на излъчванията на метан, като Съединените щати са номер 1 по излъчвания. През декември предходната година администрацията на президента Байдън издаде ново предписание, с което принуди американската петролна и газова промишленост да понижи излъчванията си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР