Американските пазари на акции стартираха търговията в четвъртък със солидни

...
Американските пазари на акции стартираха търговията в четвъртък със солидни
Коментари Харесай

Рекордни върхове на Уолстрийт, след като Конгресът на САЩ потвърди победата на Байдън

Американските пазари на акции стартираха търговията в четвъртък със солидни покачвания, като и трите водещи фондови показателя доближиха рекордни върхове, откакто Конгресът на Съединени американски щати удостовери успеха на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в президентската конкуренция.

В същото време досегашният президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския даде първи индикации, че ще има кротичък и следен преход по предаване на властта на 20 януари, като това страна единствено часове, откакто негови последователи щурмуваха постройката на Капитолия във Вашингтон, заяви БНР.

Новината, че Демократическа партия на новоизбрания президент ще поеме контрола и в двете камари на Конгреса след извоюваните две места в Сената на извършените частични избори в щата Джорджия, пък ускори инвеститорските упования за по-големи държавни помощи при ръководството на Байдън в поддръжка на засегнатия бизнес и хора от коронавирусната пандемия.

Очакванията са за неотдавнашен по-голям антипандемичен фискален пакет и за съществено повишение на държавните разноски за инфраструктурни вложения. Всички това докара до растеж на показателя на сините чипове DJIA с към 1% към рекорден връх от 31 193 пункта, преодолявайки следващата психическа преграда от 31 000 пункта, а необятният показател S&P 500 набъбна с близо 1,5% към исторически връх от 3 811 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite също преодоля следващ значим психически предел от 13 000 пункта, нараствайки с цели 2,4% към нови рекорден връх от 13 042 пункта.

Позитивният звук на Уолстрийт беше заздравен и от по-добри от предстоящото стопански данни от Съединени американски щати - повишение на бизнес експанзията в областта на услугите през декември макар мощното повишаване на инфектираните и на умрелите от Covid-19 в страната, както и изненадващо намаление на исковете за компенсации за безработица през последната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР