Американските партньори са подведени, разпознавам българи зад това, заяви още

...
Американските партньори са подведени, разпознавам българи зад това, заяви още
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ

Американските сътрудници са подведени, различавам българи зад това, съобщи още Горанов

" Член съм на ГЕРБ, не съм от управителните органи, само че съм член на ГЕРБ. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията ", съобщи в в ефира на някогашният финансов министър Владислав Горанов.

Той посочи, че от две години не е част от управителните органи на партияГЕРБ. " Оставам в партия и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен ", добави той.

„ Оценката на американското държавно управление е притеснителна и разочароваща за мен, още повече, че аз почитам американския народ и съм работил за нашите отлични връзки. За интервала, за който се сервират избрани обстоятелства, обаче, съгласно мен те са неточни “, разяснява Горанов. И добави: „ Няма по какъв начин да се гордея от това, че една комисия, която е под шапката на финансовото министерство, само че е междуведомствена, са допускани неверни прилагания на закона “. Той обаче добави, че „ това не е ставало единствено до момента в който аз съм бил министър, аз съм този, който установявах казуса. Осъзнах в един миг, че системата е обрасла, и предложих решение “.

Горанов бе безапелационен, че „ главния укор, че съм изменял законодателството не е правилен, и не включват присъединяване на хора от ГЕРБ. Това елементарно може да се откри. (Подаде на водещата лист с хронологията на поправките- бел. ред) Бившият финансов министър позволи, че „ нашите сътрудници са били подведени, а дали това е знак към лице от нашата партия, аз не знам механизма и по какъв начин се стига до това решение по тази причина не мога да го настоявам “.

По мотив изказванието в претекстовете, че е подкупвал длъжностни лица, той попита: „ Защо да ги корумпирам, когато мога да им наредя. Не съм чул никой от комисията да е споделил, че съм ги карал да вършат избрани неща, а в нея има членове на Национална агенция за приходите, на ДАНС, на БОП. Темата с неуспеха в хазарта е мъчителна и се дължи на това, че комисията по хазарта не прочита вярно закона. "

Като коментар във връзка показваните от Васил Божков, Горанов съобщи: „ Аз знам моята истина и тя не е в това, че недоброжелатели са подвели американските сътрудници “. В информирането на американското държавно управление Горанов съобщи, че „ разпознава присъединяване на българи, които са се възползвали от доброжелателността на нашите сътрудници “.

По мотив поисканата му оставка от Борисов, когато бе финансов министър, аргументирана тогава поради негови връзки с Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Горанов посочи: „ Не са свързани двете неща, познавам Пеевски от времето на Тройната коалиция “. Според него, структурите на ГЕРБ са били чувствителни към това, че като финансов министър е отпускал пари и на други общини, в които локалната власт не е била от ГЕРБ. „ Когато коментирахме с Борисов тогава решението, той сподели „ натрупа се доста напрежение,
хазарта, структурите, които те свързват с Движение за права и свободи “. Уважавам това, че ми даде време да затворя значимото за мен – приемането ни в еврозоната. Горанов изрично отхвърли да приказва повече за Движение за права и свободи и Пеевски с аргумента: „ Това, че съм от Движение за права и свободи е комфортна нечиста сделка, само че когато се появи за първи път през 2019 година, аз се появих в дебат с Борисов, само че в този момент не очаквайте от мен да приказвам неприятно против систематична партия, каквато е Движение за права и свободи “.

„ Аз разпоредих инспекция на хазартната комисия от АДФИ, няма логичност да се самопрострелвам по този метод “. И добави: „ не одобрявам съпричастност към дейностите на комисията по
хазарта. Най-лесно е да се бие единствено по финансовия министър “.

По мотив изказванията на Божков от 2019 година за визити в кабинети и пари в брой, Горанов съобщи: „ Дори да приемем неговите изказвания за процесуално годни, тогава идва моята дума против неговата дума. Над 10 пъти от 2019 година съм разпитван по този проблем. Според мен се движат няколко производства “.

„ Нека нашите служби продължат да работят, в американския департамент има опция да бъде чута и моята позиция, ще я класифицирам и ще бъде изпратена “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР