Американските нови мита върху вноса на коли ще засегнат цялата

...
Американските нови мита върху вноса на коли ще засегнат цялата
Коментари Харесай

Експерти: Митата върху вноса на коли в САЩ ще засегнат и големите американски производители

Американските нови мита върху вноса на коли ще обиден цялата автомобилна промишленост, считат специалистите от Moody`s. Според тях въвеждането на цените ще окаже отрицателен резултат върху световната верига за доставки.

" 25-процентните мита на импорта на коли и елементи ще сътвори проблеми за всички сегменти на промишлеността - автомобилни производители, снабдители на части, транспортни компании ", показват експертите.

" При налагането на тези цени фирмите ще би трябвало да поемат нови разноски, с цел да поддържат размера на продажбите. Това обаче ще навреди на рентабилността, ще усили цените, като част от разноските ще бъдат трансферирани на клиентите ", изясняват още от компанията.

През предходната седмица 20% мита бяха наложени върху вноса на коли от Европейския съюз.

Според Moody " s дейностите на Белия дом ще обиден освен задграничните компании, само че и огромните американски производители като Ford и General Motors.

" Тарифите могат да бъдат отрицателни за Ford и General Motors. Негативният резултат ще бъде по-голям за втората, като тя е по-зависима от вноса от Мексико и Канада, с цел да поддържа интервенциите си в Съединени американски щати ", споделят експертите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР