Американските експерти прогнозираха геомагнитна буря на 2-3 февруари поради пристигането

...
Американските експерти прогнозираха геомагнитна буря на 2-3 февруари поради пристигането
Коментари Харесай

Гигантски облак от слънчева плазма връхлита Земята, чакат ни два дни магнитни бури

Американските специалисти предвидиха геомагнитна стихия на 2-3 февруари заради идването на коронално изхвърляне на маса (CME) - великански облак от слънчева плазма, генериран от слънчево изригване на 29 януари. Това се оповестява на уеб страницата на Американския център за галактически данни.

Учените означават, че слънчевото изригване принадлежи към клас M1, т.е. може да аргументи краткотрайни сривове в радиокомуникациите в полярните региони на Земята, както и разстройства във действието на спътниците.

Изригването е обвързвано с асиметрично изхвърляне на коронална маса, която се движи към Земята със скорост от 662 километра в секунда. На 2 февруари се чака изхвърлянето да провокира умерена геомагнитна стихия (ниво G2), която ще бъде съпроводена от полярни сияния в ниските географски ширини. На 3 февруари силата на геомагнитната стихия ще намалее до едва равнище (G1).
Разкриха тайната на сенчести " пръсти " в слънчевите изригвания (ВИДЕО)
През януари 1999 година астрономите за първи път следили необичайно придвижване на веществото в слънчево изригване. За разлика от типичните и...
Прочети повече
Известно е, че на всеки 25 години се случват рискови геомагнитни стихии, породени от слънчева интензивност и способни да повредят електронното съоръжение. По-малко тежки, само че въпреки всичко рискови стихии се случват на всеки три години. Има общо пет равнища на заплаха, като G5 е най-екстремното и способно да наруши системите за електроснабдяване.

Когато главата те боли от времето

Връхлитащата Земята вълна от слънчева плазма може да докара до утежняване на самочувствието при някои хора и да повлияе на риска от сърдечен удар при хората със сърдечносъдови болести, споделя Тамара Бреус, лекар на физико-математическите науки, водещ откривател в лабораторията за галактическо време на Института за галактически проучвания на Руската академия на науките, пред Lenta.ru.

Според учения такива феномени постоянно се случват през февруари и март. Заради тях метеочувствителните хора може да имат по-силно главоболие или ненадейно възприятие на отмалялост, а при метеопатите с не изключително добра опорно-двигателна система може да се следят неприятно самочувствие, уязвимост и болки в ставите.
Мощно изригване на Слънцето може да докара до „ интернет апокалипсис “
Мащабните сривове в връзките, които могат да настъпят заради мощно изригване на Слънцето, са способни да доведат до същински &bdqu...
Прочети повече
„ Понякога при доста заболели хора, които имат проблеми със сърдечносъдовата система, може да има съществено утежняване до сърдечен удар “, прибавя Бреус, говорейки за заплахата от гигантския облак от слънчева плазма, летящ към Земята.

Тя отбелязва, че няма настрана здравно средство против такива феномени, затова най-често хората с проблеми със сърдечносъдовата система просто усилват количеството медикаменти, които одобряват.

 

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР