Американските депутати настояват администрацията на президента на САЩ Джо Байдън

...
Американските депутати настояват администрацията на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Конгресмени в САЩ настояват Русия да бъде изключена от Интерпол

Американските депутати упорстват администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да изключи Русия от Интерпол. Членовете на Комисията за сигурност и съдействие в Европа (Хелзинкската комисия) към Конгреса на Съединени американски щати изпратиха подобаващ апел до Държавния департамент и Министерството на правораздаването в петък, съобщи ТАКК, базирайки се на CNN.

Независима двупартийна комисия, състояща се от представители на двете камари на Конгреса, счита, че участието на Русия в интернационалната полицейска организация би трябвало да бъде прекратено заради изостряне на обстановката в Украйна. За да реализират това, депутатите приканват държавния секретар Антъни Блинкен и основния прокурор Мерик Гарланд да „ се възползват от позицията на Съединени американски щати в Интерпол “.

Според създателите на апела Вашингтон би трябвало да даде да се разбере, че бездействието на интернационалната организация ще засегне " съществено " американските вноски в нейния бюджет, както и " правния имунитет " на Интерпол в Съединените щати.

Интерпол съобщи по-рано, че няма да изключи Русия от организацията, само че ще промени процедурата за разглеждане на нейните претенции. Както се отбелязва в изказване, получено от ТАСС, изключването на Руската федерация „ ще навреди на световната сигурност “. По-рано някои западни страни, по-специално Англия и Канада, приканиха за изключване на Руската федерация от Интерпол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР