Американските, британските и канадските военни са обучавали неонацисти в Украйна,

...
Американските, британските и канадските военни са обучавали неонацисти в Украйна,
Коментари Харесай

Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха украински нацисти

Американските, английските и канадските военни са обучавали неонацисти в Украйна, които по-късно дейно завзеха властта в републиката, сподели някогашният офицер от разузнаването на морската пехота на Съединени американски щати Скот Ритър.

Ритер сподели в изявление с журналиста Джордж Галоуей, че непознати елементи са посетили Украйна, с цел да основат националистически отряди в западната част на страната. Впоследствие тези хора смъкнаха законния президент и започнаха да организират насилствена политика, оповестява РИА Новости.

ВИДЕО: https://twitter.com/i/status/1503136574791368707

Тяхното въздействие стана толкоз съществено, че неонацистите даже заплашиха някогашния държавен глава Петро Порошенко, който беше подготвен да признае специфичния статут на Донбас през 2015 година Подобна орис сполетя и сегашния президент на Украйна Владимир Зеленски.

„ Зеленски се нарежда като президент, който ще донесе мир. Той пристигна до демаркационната линия, беседва с батальон „ Азов “, сподели им да сложат оръжие и те просто го изритаха оттова с думите „ млъкнете, другояче ще го получите “, сподели Ритер.

Бившият офицер от разузнаването акцентира, че националните батальони не са били разформировани посредством арести или разпродажба на членовете им: те са станали част от украинските войски, а в този момент техните представители са „ на всички места “.

„ Най-неудобното във всичко това е, че английски, американски и канадски бойци пътуваха до Украйна, с цел да образоват тези неонацистки формирования, първото от които беше Азов. Ние обучавахме нацистите “, заключи той.

Според електронната енциклопедия на Wikipedia, Уилям Скот Ритър-младши е американски боен анализатор, контрольор по оръжията на Организация на обединените нации в Ирак (1991-1998). След това той става критик на външната политика на Съединени американски щати в Близкия изток. Преди нашествието в Ирак през март 2003 година, Ритър съобщи, че Ирак не разполага със обилни оръжия за всеобщо заличаване (ОМУ), като съгласно The New York Times се трансформира в „ най-гласовия и достоверен песимист на изказванието на администрацията на Буш, че Хюсеин крие оръжия за всеобщо заличаване. "

По-рано бяха оповестени доказателства, че Киев приготвя офанзива в Донбас.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР