Американски законодатели търсят възможности за криминализиране на подкрепата за антиизраелски

...
Американски законодатели търсят възможности за криминализиране на подкрепата за антиизраелски
Коментари Харесай

В САЩ обмислят да криминализират антиизраелския бойкот

Американски законодатели търсят благоприятни условия за криминализиране на поддръжката за антиизраелски акции, оповестява Тhe Intercept.

Според създателите на материала криминализирането на политическата тирада и активизма против Израел е една от най-големите закани за свободата на словото на Запад.

Във Франция деятели са арестувани и преследвани за носене на тениски с апел за бойкотиране на Израел. Англия одобри серия от ограничения, които имат за цел да слагат отвън закона сходен активизъм. В Съединени американски щати губернатори се надпреварват кой може да наложи най-крайните регулации за възбрана на бизнеса да взе участие в антиизраелски протести и против заселническата политика на Израел на Западния бряг, която се преглежда от света като противозаконна.

Сега група от 43 сенатори - 29 републиканци и 14 демократи, желаят да се одобри закон, който би направил углавно закононарушение оказването на поддръжка на интернационален протест против Израел от страна на американци. Основните вносители на проектозакона са демократът Бен Кардин от Мериленд и републиканецът Роб Портман от Охайо. Най-шокиращият аспект от наказването е: нарушилият възбраната ще получи най-малко санкция от 250 000 $ и оптималната присъда от 1 милион $ санкция или 20 година затвор.

Проектозаконът, наименуван Israel Anti-Boycott Act, е импортиран от Кардин на 23 март. Според Еврейската телеграфна организация законопроектът " е бил квалифициран благодарение на Американско-израелската комисия по публични каузи ".

Проектозаконът е подкрепян също от сенатори като Чък Шумър, Тед Круз, Бен Сас, Марко Рубио и други.

Подобна мярка е импортирана и в Камарата на представителите на същата дата от двама републиканци и един демократ. Тя е подкрепяна от 63 демократи и 174 републиканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР