Американски военен самолет с респиратори кацна в Москва. САЩ даряват

...
Американски военен самолет с респиратори кацна в Москва. САЩ даряват
Коментари Харесай

Американски самолет с респиратори кацна в Москва

Американски боен аероплан с респиратори кацна в Москва. Съединени американски щати подаряват респиратори на Русия, с цел да оказват помощ на страната в битката с ковид. Самолетът достави 150 респиратора. Това е втората такава пратка за Русия, оповестиха от американското посолство, представени от AFP.

До момента Русия е получила общо 200 вентилатора след първата доставка преди 3 седмици. Посланикът на Съединени американски щати Джон Съливан посрещна самолета на летище " Внуково " с представител на московската болница, която ще разпредели вентилаторите. Помощта е на стойност 5,6 милиона $. Тя е подаяние за съветския народ, сподели представител на посолството и увери, че респираторите са " най-високото качество в света ", съобщи News.bg.

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов разяснява пред съветска телевизия, че " ние ценим американската помощ доста високо ". Москва достави съветски вентилатори и друго здравно съоръжение на Ню Йорк на 1 април. Но вентилаторите не влязоха в приложимост и евентуално в никакъв случай няма да бъдат употребявани, откакто същият модел провокира два пожара в съветски лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР